Η Ομόνοια ήταν εξαιρετική στο ντεμπούτο του Τσιετέλ Ρέιχνταλ στον πάγκο της, μείωσε τη διαφορά από την κορυφή και πλέον κοιτάζει τη συνέχεια αλλά και τη μεταγραφική ενίσχυση.

Έβαλε … 6 γκολ(5 στη σωστή εστία). Μπορούσε για διπλάσια αν δεν ήταν ο κίπερ Αλέξανδρος Αντωνίου, που προέρχεται από την Ομόνοια. Πιο ευρεία νίκη στο πρωτάθλημα, πέντε διαφορετικοί σκόρερ, τρεις εκ των οποίων Κύπριοι, μείωση διαφοράς από την κορυφή και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ε δε το λες και άσχημο το ντεμπούτο Τσιετέλ Ρέιχνταλ.

Είχαμε προϊδεάσει ότι ο Νορβηγός δε θα άλλαζε πρόσωπα και σχηματισμό, αλλά τρόπο παιχνιδιού. Όπως και έγινε. Με τη σέντρα στο ΓΣΠ, εμφανίστηκε μια ομάδα με εντελώς καινούριο στυλ. Συνεχής πίεση από ψηλά, με πολλά τρεξίματα και πολλούς παίκτες να ανεβαίνουν πολύ πάνω, μέχρι και την περιοχή του αντιπάλου και να τον… πνίγουν. Όλοι συμμετέχουν ενεργά και στην άμυνα, αλλά και στο build up. Πιστοί στο πλάνο τους οι ποδοσφαιριστές, δεν παράτησαν σε κανένα σημείο να τρέχουν, να πιέζουν και να ψάχνουν γκολ ακόμη και μετά το 5–1.

Θέλει να εφαρμόσει παιχνίδι κυριαρχίας ο Νορβηγός κόουτς και την ομάδα τη θέλει να επιτίθεται πιο μαζικά. Δηλαδή να βλέπει περισσότερους παίκτες να πατούν περιοχή και να υπάρχει υψηλότερη ένταση. Και φυσικά να σταματήσει η ομάδα να «κόβει» ταχύτητα. Με τις γραμμές κοντά, ούσα μια συμπαγής ομάδα, ώστε να μην είναι ευάλωτη στο transition, έχοντας καταβληθεί νωρίτερα μεγάλη προσπάθεια ανάκτησης της μπάλας.

Όλα αυτά τα στοιχεία στο πρώτο 45λεπτο λειτούργησαν άψογα. Στο 2ο μισό, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε δεν του άρεσε ο τρόπος κτισίματος του παιχνιδιού και το spacing. Η Ομόνοια έκανε χθες ένα πολύ καλό παιχνίδι, ενίοτε και ελκυστικό στο μάτι, ενώ σημείωσε και όμορφα γκολ. Απόρροια αφενός της ποιότητας των παικτών της και αφετέρου του τρόπου φιλοσοφίας παιχνιδιού του κυρίου Ρέιχνταλ. Που έκανε χρήση όλων των αλλαγών που δικαιούται. Πράγμα φυσιολογικό, αφού όπως είπε και ο ίδιος δεν ξέρει καλά το ρόστερ. Θέλει να δει όσους περισσότερους παίκτες γίνεται, το συντομότερο δυνατό «Θα παίξουμε παιχνίδια με δυσκολότερους αντιπάλους, αλλά θέλω να έχουμε την ίδια νοοτροπία και να κυριαρχούμε». Πολύ σωστή προσέγγιση. Γιατί όντως στα πιο σημαντικά παιχνίδια, μετά την ΑΕΖ ακολουθεί καρέ ντέρμπι, θα εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα. Όμως το πρώτο δείγμα είναι άκρως ικανοποιητικό.

Κεφάλαιο ενίσχυση και αγωνία για Σιπριάνο

Αγωνία για Σιπριάνο που χθες ήταν πολύ καλός. Ο Βραζιλιάνος αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό και αύριο θα γνωρίζουμε περισσότερα. Είναι αμφίβολος προφανώς για τη διπλή υποχρέωση της εβδομάδας, την Πέμπτη στο κύπελλο με ΕΝΥ (ήταν χθες στο box ο κόουτς Χαραλαμπίδης και κατασκόπευσε) και την Κυριακή με την ΑΕΖ.

Παρατηρείται έντονη κινητικότητα στο κεφάλαιο ενίσχυση, καλείται ο Γέσπερ Γιάνσον να βοηθήσει τον Ρέιχνταλ με δύο ποιοτικές μεταγραφές, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας στο τέλος της σεζόν. Σε πρώτο πλάνο ο φορ με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αχτίνα συμφωνίας με συγκεκριμένο επιθετικό που προκρίθηκε (έντονη η φημολογία για Σουηδό) και ανακοίνωση εντός των επόμενων 24ώρων. Θα αποκτηθεί και ακραίος αμυντικός, ενώ σε περίπτωση που τελικά παραχωρηθεί ο Λανγκ θα αποκτηθεί και στόπερ.