Η Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν πτοήθηκε από το 0-2 της Μπέτις στο 10΄, κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς πριν το ημίχρονο και τελικά πήρε τη νίκη με 4-2.

«Απόδραση» της Οσασούνα από το «Μεστάγια»Τί κι αν βρέθηκε να χάνει με 2-0 με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου; Η Αθλέτικ Μπιλμπάο μάζεψε γρήγορα τα κομμάτια της και με τέσσερα γκολ πήρε εντυπωσιακή νίκη με ανατροπή επί της Μπέτις (4-2), ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση της La Liga.

Οι Ανδαλουσιανοί φρόντισαν να αιφνιδιάσουν τα Λιοντάρια και στο 10΄προηγούνταν με 2-0 χάρη στα γκολ των Γουίλιαν Ζοσέ και Ίσκο. Η ομάδα του Βαλβέρδε ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να ανατρέψει το σκορ πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Αρχικά ο Βέσγκα με δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι έφερε το ματς στα ίσα (30΄, 45΄), ενώ ο Γκουρουθέτα στις καθυστερήσεις έφερε τούμπα τα δεδομένα. Το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε ο Γκόμεζ στο 84΄, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

«Απόδραση» της Οσασούνα από το «Μεστάγια»Η Οσασούνα παρά τις πολλές αλλαγές ενόψει της ρεβάνς της ήττας της από την Κλαμπ Μπριζ με 1-0 για τα play-offs του Conference League πανηγύρισε δεύτερο τρίποντο σε τρεις αγωνιστικές στη La Liga, καθώς επικράτησε της Βαλένθια εκτός έδρας με 2-1. Ντεμπούτο για τις Νυχτερίδες ο Σέρτζι Κανός.

Στο 21ο λεπτό ο Ιμπάνιεθ ανατράπηκε από τον Κορέια, μετά από παρέμβαση του VAR δόθηκε το πέναλτι και ο Αϊμάρ ευστόχησε για το 0-1. Στο 80′ ο Ούγκο Ντούρο ισοφάρισε σε 1-1, όμως στο 90+5′ ο Νάτσο Βιδάλ με γυριστό σουτ έκανε το 1-2 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.