Ο πρόεδρος της ένωσης εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδας αποκάλυψε με ποιον τρόπο οι ασφαλιστικές εταιρείες προσπαθούν να αποφύγουν τις αποζημιώσεις.
Συνεχίζονται οι μεγάλες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει «φρένο». Η αύξηση των ασφάλιστρων προέρχεται από την μεγάλη αύξηση του κόστους που πληρώνουν οι ασφαλιστικές για αποζημιώσεις υγείας.
Ο υπουργός Ανάπτυξης κάλεσε τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες να μειώσουν το εύρος των αυξήσεων στα ασφάλιστρα ζωής, προαναγγέλλοντας μάλιστα και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου από το 2020.
«Βάζουμε “φρένο” στις αυξήσεις στα ισόβια συμβόλαια υγείας, παρέμβαση που αφορά 255.000 κατόχους γιατί ο δείκτης του ΙΟΒΕ οδηγούσε σε μεγάλες αυξήσεις. Παρεμβαίνουμε διασφαλίζοντας την ασφαλιστική πίστη, τη σταθερότητα του ιδιωτικού ασφαλιστικού συστήματος και τους καταναλωτές, που δικαιούνται να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας για τις οποίες έχουν πληρώσει», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Ανάπτυξης.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μέσα σε 8 μήνες η ΕΚΠΟΙΖΩ δέχθηκε 700 καταγγελίες για υπέρογκες αυξήσεις. Ο πρόεδρος της ένωσης εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος μίλησε στο Μega για το ζήτημα.
«Οι εταιρείες προσπαθούν να σπάσουν τα παλιά συμβόλαια ειδικά στις μεγάλες ηλικίες, γιατί οι μεγάλες ηλικίες. Θέλουν να τα σπάσουν γιατί στα ισόβια συμβόλαια, σε αντίθεση με τα ετήσια δεν μπορούν να αλλάξουν τους όρους. Όποιος καταφέρει και «σπάσει» ισόβια συμβόλαια παίρνει μπόνους και επίσης, όποιος «σπάσει» συμβόλαιο συνταξιοδοτικό με σταθερό επιτόκιο», υπογράμμισε.