Οι διοργανωτές του μαραθώνιου του Ρότερνταμ απέσυραν το αριθμό 1 που θα φορούσε ο Κέλβιν Κίπτουμ στον αγώνα της 14ης Απριλίου.

O Κέλβιν Κίπτουμ προετοιμαζόταν για τον μαραθώνιο του Ρότερνταμ, στις 14 Απριλίου με στόχο να καταρρίψει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ των 2ωρ.00:35, που είχε σημειώσει τον περασμένο Οκτώβριο στο Σικάγο.

Ομως το νήμα της ζωής για τον 24χρονο Κενυάτη κόπηκε τόσο νωρίς σε τροχαίο δυστύχημα στις 12 Φεβρουαρίου.

Οι διοργανωτές του μαραθώνιου του Ρότερνταμ θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του Κέλβιν Κίπτουμ απέσυραν το Νο.1 από τον αγώνα τους, ενώ οι 50.000 συμμετέχοντες θα τρέξουν με μαύρη κορδέλα.

Number 1 running bib Kelvin Kiptum was to wear will not be used at the 2024 Rotterdam Marathon .

Organizers have also announced that all participants in the race that is scheduled to take place on April 14 will be given black ribbons to attach to their running gears. pic.twitter.com/C7beeEJI9Y

— Kenyan Review (@KenyanReview) February 25, 2024Παράλληλα, ένα ποσό 50.000 ευρώ έχει δοθεί ήδη από τον μαραθώνιο του Ρότερνταμ στο νεόσυστατο Ίδρυμα Κέλβιν Κίπτουμ. Σύμφωνα με την εταιρεία που θα διαχειριστεί το ποσό, κατά κύριο λόγο θα υποστηριχθούν πρωτοβουλίες προετοιμασίας και δημιουργίας υποδομών για νέους αθλητές μαραθωνίου στην Κένυα.