Η 91χρονη πέθανε από ανακοπή καρδιάς μετά από σηπτικό σοκ και ο θάνατός της δεν σχετίζεται με τα περιστατικά σαλμονέλας στη Μαγνησία.

Δεν σχετίζεται με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και σαλμονέλαςΣυναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας (3/6)) στη Μαγνησία καθώς μια γυναίκα, κάτοικος Αλμυρού Βόλου, πέθανε τα ξημερώματα με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι εισήχθη στο νοσοκομείο με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Την ίδια ώρα εισαγγελική παρέμβαση αποφασίστηκε για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία, στα χωριά του Στεφανοβίκειου και του Ριζόμυλου, από σαλμονέλα που εντοπίστηκε στο δίκτυο ύδρευσης.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα σύμφωνα με το newsit.gr η 91χρονη πέθανε από ανακοπή καρδιάς μετά από σηπτικό σοκ και ο θάνατός της δεν σχετίζεται με τα περιστατικά σαλμονέλας στη Μαγνησία.

Η ασθενής εξάλλου καταγόταν από την περιοχή του Αλμυρού στην Μαγνησία και όχι από κάποια περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Σημειώνεται πως η ανησυχία είναι έκδηλη σε όλη την περιοχή, καθώς πάνω από 100 άνθρωποι έχουν νοσήσει με γαστρεντερίτιδα από σαλμονέλα στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Ύστερα από ελέγχους, οι υγειονομικές Αρχές κατέληξαν ότι η σαλμονέλα βρίσκεται στο δίκτυο ύδρευσης και έδωσαν οδηγίες στους κατοίκους να μην χρησιμοποιούν το νερό παρά μόνο στην τουαλέτα.