ΜΠΑΣΚΕΤ

ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
17.11.2023 | 18:21

Serbia c Filip Petrusev (3) argues with a referee during the championship game of the Basketball World Cup against Germany in Manila, Philippines, Sunday, Sept. 10, 2023. (AP Photo/Aaron Favila)
AP PHOTO/AARON FAVILA

Τι περιμένουν οι Κινγκς και τι περιμένει ο Φιλίπ Πετρούσεβ; Η απάντηση είναι πολύ απλή και αφορά στην επιστροφή δύο ψηλών στο ενεργό ρόστερ της ομάδας του Σακραμέντο.

Στις δύο εβδομάδες που βρίσκεται στους Κινγκς, ο Φιλίπ Πετρούσεβ έχει πέντε DNP και μόλις μία συμμετοχή. Σε αυτά τα 11 δευτερόλεπτα στον αγώνα με τους Λέικερς ο απολογισμός του ήταν οκτώ μικρά βήματα με βαριά καρδιά.

Ο Σέρβος ψηλός ξέρει ότι το μέλλον του βρίσκεται μακριά από το Σακραμέντο, ξέρει ότι ο Ολυμπιακός και άλλες ομάδες της Ευρώπης παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περίπτωσή του, αυτό που δεν ξέρει όμως είναι το πότε θα αποχαιρετήσει τους Βασιλιάδες. Αν και αυτό μπορεί κατά κάποιον τρόπο να το εκτιμήσει, έστω και κατά προσέγγιση.

Αυτή τη στιγμή ο Μάικ Μπράουν έχει βασικό σέντερ τον Ντομάντας Σαμπόνις και αναπληρωματικό του τον ΤζαΒέιλ ΜακΓκί. Τρίτος σέντερ είναι ο Άλεξ Λεν, απλώς ο Ουκρανός αναρρώνει από ένα διάστρεμμα το οποίο υπέστη στον αγώνα με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Με τον Λεν εκτός και με τον Τρέι Λάιλς να βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του (πρόβλημα στη γάμπα, δεν έχει παίξει ακόμη φέτος), οι Κινγκς κράτησαν τον Πετρούσεβ για καλό και για κακό, γνωρίζοντας ότι μπροστά τους υπάρχει πολύς καιρός μέχρι την προθεσμία κατά την οποία πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον του.

Ο 23χρονος ψηλός έχει εξασφαλίσει 559.782 δολάρια, με το συμβόλαιό του να παραμένει partially guaranteed έως τις 10/1. Αν επιβιώσει έως τότε, θα πάρει 1.119.563 δολάρια και το συμβόλαιό του θα γίνει εγγυημένο έως το τέλος της σεζόν.

Το συγκεκριμένο σενάριο δεν συγκεντρώνει βέβαια αρκετές πιθανότητες, καθώς οι Κινγκς δεν θα χρειάζονται τον Πετρούσεβ όταν θα είναι υγιείς οι Λεν – Λάιλς και θα προτιμήσουν να ανοίξουν ένα roster spot για να καλύψουν στη συνέχεια της σεζόν κάποια άλλη ανάγκη τους.