Η Γκενκ είδε την Έουπεν να περνάει από την έδρα της με 1-0 για τη 2η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος μερικές ημέρες πριν ταξιδέψει στην Ελλάδα για το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Europa League απέναντι στον Ολυμπιακό (10/08).

Μετά την ψυχρολουσία απέναντι στη Σερβέτ, η οποία την έστειλε στον δρόμο του Ολυμπιακού, η Γκενκ δεν κατάφερε να ορθοποδήσει. Πέντε ημέρες πριν έρθουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το πρώτο ματς του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League απέναντι στους «ερυθρόλευκους» οι Βέλγοι ηττήθηκαν 1-0 εντός έδρας από την Έουπεν.

Έτσι, μετά από δύο αγωνιστικές στο βελγικό πρωτάθλημα η Γκενκ έχει 3 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι έκαναν το χειρότερο δυνατό μπάσιμο στο παιχνίδι αφού μόλις στο 1ο λεπτό είδαν τον Σαρλς-Κουκ να σκοράρει με κεφαλιά.

Γενικά, είχαν την κατοχή (74-26) και δημιούργησαν 28 τελικές προσπάθειες, όμως δεν μπόρεσαν ποτέ να φτάσουν έστω στην ισοφάριση. Εκτός έμεινε ο αρχηγός Μπράιαν Χέινεν, που είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι με τη Σερβέτ. Είναι δεδομένο πως ο Άγγλος θα χάσει το ματς στο φαληρικό γήπεδο, ενώ παραμένει εξαιρετικά αμφίβολος και για τη ρεβάνς στο Βέλγιο.

Γκενκ: Φάντερφοορντ, Αρτεάγκα, ΜακΚένζι, Σαντίκ, Πρεσιάδο (61′ Μουνιόθ), Χροσόφσκι (76′ Γκαλάρσα), Ουαταρά (76′ Όιεν), Τρεζόρ, Σορ (61′ Αροκονταρέ), Ελ Κανούς, Μπα (61′ Πέιντσιλ)