Ένταση και σοβαρά επεισόδια προκάλεσαν οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ένας σοβαρά τραυματίας από μαχαίρι κι ακόμα έξι πιο ελαφρά

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας (7/8) από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που παρά την απαγόρευση μετακίνησης, βρέθηκαν στη χώρα μας.

Οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ξεκίνησαν με αυτοκίνητα από την πρωτεύουσα της Κροατίας και βρέθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας(07/08) στη Νέα Φιλαδέλφεια και συγκεκριμένα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Στην εθνική οδό οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη.

Εκεί οι Κροάτες επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο μεταξύ στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο, αλλά πολλοί φίλαθλοι κατέληξαν στις καφετέριες της περιοχής.

Πιάνοντας στον ύπνο την αστυνομία oi περίπου 200 οπαδοί βρέθηκαν στην πλατεία της «Αγιάς Σοφιάς-OPAP Arena», τραμπουκίζοντας όποιον ήταν εκεί. Στη συνέχεια προκάλεσαν υλικές ζημιές ενώ ακόμα επιχείρησαν να μπουν και στο γήπεδο.

Στη συνέχεια σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με τουλάχιστον τρεις τραυματίες. Άμεσα έσπευσε στo σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τουλάχιστον έναν τραυματία. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Μετά από αρκετή ώρα έντασης υπήρξε η επέμβαση της αστυνομίας, η οποία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών, με τους οπαδούς της Ντινάμο να φεύγουν προς τη στάση του Ηλεκτρικού στον Περισσό.

Εκεί, η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές και όλοι μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Στην κατοχή των προσαχθέντων βρέθηκαν μαχαίρια, σιδερογροθιές αλλά και προστατευτικά για διάφορα σημεία του σώματος όπως μασελάκια για τα δόντια και επιγονατίδες!

Δείτε την αυτοκινητοπορεία των φίλων της Ντιναμό νωρίς το απόγευμα:

@AEK_FC_OFFICIAL #aekfc pic.twitter.com/ljWuNUAQ7x

— Petros_Eut (@Petros_Eut) August 7, 2023Τέλος, όπως γνωστοποίησε η ΠΑΕ ΑΕΚ τόσο ο ατσάλινος αετός, όσο και το γήπεδο δεν έχουν υποστεί κάποια ζημιά.

Νέο βίντεο που κυκλοφορεί στα social media απεικονίζει τις μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των οπαδών, τις συμπλοκές με καδρόνια και ξύλα κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.