Ο Μάνος Ζερδεβάς είχε καταλυτική παρουσία στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό κόντρα στη Βουλιαγμένη.

Η κατακόρυφη άνοδος της αμυντικής λειτουργίας μετά το 1ο οκτάλεπτο και μαζί η εμφάνιση του Μάνου Ζερδεβά, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην ανατροπή του σκορ απέναντι στη Βουλιαγμένη, στην τελική επικράτηση με 11-7 και στην κατάκτηση από τον Ολυμπιακό του 11ου διαδοχικού πρωταθλήματος στην Α1 πόλο ανδρών.

Ο 26χρονος διεθνής τερματοφύλακας δήλωσε για το νταμπλ: «Ο Ολυμπιακός, εδώ και χρόνια, έχει δείξει ότι είναι ένας πολύ σπουδαίος σύλλογος, έχει διακριθεί σε πολλά αθλήματα, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στο παιχνίδι, δεν μπήκαμε στο πρώτο οκτάλεπτο όπως θέλαμε, όμως δείξαμε την ψυχή που έχει αυτή η ομάδα και κατακτήσαμε τον τίτλο. Η ομάδα έχει στηθεί για να κερδίσει τρεις τίτλους, έχουμε καταφέρει τους δύο. Τώρα, πάμε στο Final-8 Champions League για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για το καλύτερο αποτέλεσμα».


Ο αρχηγός Ντίνος Γενηδουνιάς από την πλευρά του τόνισε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό, ιστορικό πρωτάθλημα για το σύλλογό μας! Το 300ό τρόπαιο στα πέντε ομαδικά αθλήματα Κάθε τρόπαιο είναι ξεχωριστό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, πήραμε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και τώρα, έχουμε μπροστά μας την Ευρώπη. Έχουμε δύο βδομάδες να συγκεντρωθούμε για το Final-8. Πέρυσι, είχαμε πολλές ατυχίες, δεν βρεθήκαμε στο Βελιγράδι, φέτος θα είμαστε. Πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε αυτές τις δύο βδομάδες, αλλά και όταν φτάσουμε εκεί».