Ο Στέλιος Αργυρόπουλος ήταν αυτός που κόντρα στους Ούγγρους είχε στείλει την εθνική μας στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων και η παρουσία του στον σημερινό τελικό θα είναι κλειδί για την κατάκτηση του τίτλου.

Η παρουσία του Στέλιου Αργυρόπουλου αναμένεται να είναι βαρόμετρο στον τελικό με τους Ούγγρους.

Οπως βαρόμετρο ήταν και στον ημιτελικό αγώνα στο Τόκιο προ διετίας, όπου σκόραρε τα τέσσερα από τα 9 συνολικά τέρματα της εθνικής μας, σε εκείνο το αλησμόνητο 9-6 που μας έστειλε στον τελικό.

Και στην Φουκουόκα ο Αργυρόπουλος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 14 τέρματα, όσα έχει βέβαια και ο Γενηδουνιάς. Το… εκτόπισμα του Αργυρόπουλου όμως απέναντι στα δυνατά κορμιά των Ούγγρων θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Σε αυτή την διοργάνωση πέρα από τα 14 τέρματα, έχει και δύο κλεψίματα, 5 ριμπάουντ και 4 μπλοκ στην άμυνα, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη στο ρόστερ της ομάδας.

Επιθετικά η αποτελεσματικότητά του είναι εντυπωσιακή. Εχει 50% επιτυχία (14/28 σουτ), με 2/2 από το κέντρο της επίθεσης, 4/8 στον παραπάνω, 2/2 με πέναλτι, 1/1 σε κόντρα επίθεση, 1/2 από τα 6 μέτρα και 4/13 σε σετ επίθεση.

Μόνο ο Κάκαρης (62% με 8/13) και ο Καλογερόπουλος (67% με 6/9) έχουν καλύτερο ποσοστό επιθετικά. Αμυντικά δε, συνολικά είχε ως τώρα 5 μόλις αποβολές, παίζοντας μέσο όρο σχεδόν 24 λεπτά, νούμερο που μόνο ο τερματοφύλακας Ζερδεβάς και ο αρχηγός Γενηδουνιάς, ξεπερνούν.