Η Ισπανία έκανε… πλάκα στη Βόρεια Ιρλανδία, τη διέλυσε με 5-1 και φάνηκε ανέτοιμη για το EURO 2024. Άνετη νίκη και για το Βέλγιο.

Πεντάρα ανατροπής πανηγύρισε η Ισπανία, η οποία διέλυσε με 5-1 τη Βόρεια Ιρλανδία με όπλο τον επιθετικό πλουραλισμό. Παρόλο που οι φιλοξενούμενοι σόκαραν τη Ρόχα μόλις στο 2΄όταν ο Μπαλάρντ άνοιξε το σκορ, μέχρι το ημίχρονο οι Ισπανοί είχαν καθαρίσει. Αρχικά στο 12΄ο Πέδρι έγραψε το 1-1, έξι λεπτά αργότερα ο Μοράτα με σκαστή κεφαλιά ανέτρεψε το σκορ και στο 29΄ο Πέδρι πήρε ξανά τη σκυτάλη για το 3-1. Στο 35΄κι έπειτα από έξοχη μπαλιά του Γιαμάλ ήταν η σειρά του Φαμπιάν Ρουίθ να βρει δίχτυα, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 60 ο Ογιαρθάμπαλ με πλασέ από τη μικρή περιοχή.

«Περίπατοι» για Βέλγιο και ΔανίαΜε απόλυτη επιτυχία πέρασαν τα τελευταία τους τεστ πριν το EURO 2024 τόσο το Βέλγιο, όσο και η Δανία. Οι Κόκκινοι Διάβολοι διέλυσαν με άνεση το Λουξεμβούργο (3-0) και… προμηθεύτηκαν με την απαραίτητη ψυχολογία πριν την πρεμιέρα τους. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Ρομέλου Λουκάκου που σκόραρε δις (42′ και 57′) για να θέσεις τις βάσεις της νίκης. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 81′ ο Τροσάρ. Από την πλευρά της, η Δανία άφησε ξανά θετικές εντυπώσεις, αφού επικράτησε 3-1 της Νορβηγίας. Χόιμπεργκ (12′) και Βέστεργκααρντ (21′) έδωσαν από νωρίς αέρα δύο τερμάτων στη χώρα τους. Ο Χάαλαντ μείωσε για τους Νορβηγούς στο 72′ μετά από ασίστ του Όντεγκααρντ και στο 90′ ο Πόουλσεν έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του Χιούλμαντ.