Η έλευση του μονοκύλινδρου Supermoto 698 της Ducati φέρνει στο προσκήνιο την 698 Marianna.

Το μοντέλο της χρονιάς για την Ducati είναι χωρίς αμφιβολία το νέο μονοκύλινδρο Supermoto 698 Mono. Η μοτοσικλέτα εκτός από πανέμορφη είναι και εκρηκτική σε απόδοση χάρη στον τεχνολογικά προηγμένο κινητήρα και την μελετημένη οδηγική συμπεριφορά αφοσιωμένη στην σπορ οδήγησης.

Από ότι φαίνεται η φαντασία κάποιων άρχισε να ξεφεύγει προς άλλες κατευθύνσεις με αποτέλεσμα να δούμε render σχέδια μοτοσικλετών με βάση την Supermoto 698 Mono. Ένα από αυτά τα ψηφιακά σχέδια ανήκουν στον γνωστό σχεδιαστή Ομπερντάν Μπέτζι ο οποίος θυμήθηκε την εκπληκτική Supermono 550 της Ducati στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ο Μπέτζι ονόμασε το δικό του superstport μοντέλο Marianna 698 που είναι εμπνευσμένο από το πρώτο αγωνιστικό της Ducati το 1955. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα και μέσα σε αυτό εδράζεται ο μονοκύλινδρος των 659 κ.εκ. με απόδοση 77,5 ίππους. Το ψαλίδι πίσω είναι μονόμπρατσο και η ουρά είναι πολύ λεπτή, ενώ η εξάτμιση είναι τοποθετημένη χαμηλά, πίσω από τον τροχό.

Οι αναρτήσεις είναι της Ohlins και τα φρένα της Brembo, ενώ το πλαίσιο είναι ελαφρύ από αλουμίνιο. Ο ίδιος ο Μπέτζι έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ένας κινητήρας κόσμημα εξοπλίζει μια φανταστική supersport μοτοσικλέτα με το DNA της Ducati. Έχει γίνει ιδιαίτερη έρευνα στη μείωση του βάρους, αλλά δεν έχει επηρεαστεί το μέγεθος της μοτοσικλέτας, εξαρτήματα και η μοντέρνα αισθητική. Όλα είναι πολύ ιταλικά. Το όνομα είναι Marianna, όπως η θρυλική μονοκύλινδρη του 1955, η πρώτη αγωνιστική μοτοσικλέτα της Ducati».