ΘΑΝΟΣ ΦΕΡΩΝΑΣ
07.10.2023 | 12:00

Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Θεσσαλία δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη την Καρδίτσα και την ομάδα της πόλης, η οποία ταλαιπωρήθηκε, ξεσπιτώθηκε και ξεκινά με δυσκολίες το ταξίδι της στην Basket League 2023-24.

Ο νομός Θεσσαλίας υπέστη μεγάλες ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την χώρα, με την πόλη της Καρδίτσας και την τοπική ομάδα να βιώνει μεγάλες δυσκολίες και καταστροφές στο «σπίτι» της από το οποίο αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Το SPORT24 επικοινώνησε με τον υπεύθυνο Τύπου και Επικοινωνίας του ΑΣ Καρδίτσας, Στέλιο Τσανάκα, ο οποίος μας βοήθησε στην καταγραφή και στην αποτύπωση των γεγονότων που βίωσε ο θεσσαλικός σύλλογος, αλλά και στην οριοθέτηση του χρονοδιαγράμματος της επιστροφής στην ολοκαίνουρια έδρα της Καρδίτσας, όπως θα παρουσιαστεί με την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών.

Οι εργασίες στο γήπεδο και το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής
Το γήπεδο της ομάδας υπέστη μεγάλες ζημιές, καθώς το μισό βρίσκεται κάτω από το έδαφος και η είσοδος του νερού γινόταν από τις θύρες με αποτέλεσμα να πληγεί σημαντικά το παρκέ και όχι μόνο, καθώς καταστροφές σημειώθηκαν και σε μηχανολογικά συστήματα όπως το λεβητοστάσιο.

Το παρκέ θα αντικατασταθεί εξ ολοκλήρου, ενώ ακόμη ένα έργο θα έρθει να προστεθεί στην ανανέωση του γηπέδου. Ο λόγος για την πτυσσόμενη εξέδρα που θα τοποθετηθεί απέναντι από την ήδη υπάρχουσα κερκίδα.

Το συγκεκριμένο σχέδιο που υπήρχε πριν τις καταστροφικές πλημμύρες, θα υλοποιηθεί μαζί με τις υπόλοιπες εργασίες προκειμένου να είναι έτοιμο με την επιστροφή της ομάδας στην έδρα της. Το γήπεδο είναι χωρητικότητας 2.500 θέσεων, ενώ η πτυσσόμενη εξέδρα θα αυξήσει την χωρητικότητα κατά 500 θέσεις.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της εισόδου της ομάδας στην έδρα της, αυτή είναι προγραμματισμένη για την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, δηλαδή σε περίπου έναν μήνα από τώρα.

Η περιπλάνηση της ομάδας
Ένα πολύ σημαντικό ερώτημα είναι πού περιπλανιόταν η ομάδα όλο αυτό το δύσκολο χρονικό διάστημα. Με το που ξέσπασε η κακοκαιρία “Ντάνιελ”, η ομάδα έφυγε για το Καρπενήσι, ενώ έδωσε φιλικά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Θεσσαλονίκη.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου προπονούνται στο παλιό κλειστό της Καρδίτσας, το οποίο ωστόσο δεν ήταν διαθέσιμο τον πρώτο καιρό, διότι είχε παραχωρηθεί στους πλημμυροπαθείς, ενώ δεν πληροί προδιαγραφές επιπέδου Basket League.

Πώς βίωσαν οι παίκτες τα γεγονότα
Με δεδομένο πως ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας στην Basket League, ήταν σημαντικό να μάθουμε πως υποδέχθηκαν και πως βίωσαν οι παίκτες της ομάδας τα δυσάρεστα γεγονότα.

Μάλιστα, άξιο αναφοράς είναι ότι 2-3 Έλληνες αθλητές της ομάδας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους όταν ξέσπασε η καταστροφή.

Οι καταστροφές στην Καρδίτσα από τις πλημμύρες
EUROKINISSI

Οι Αμερικανοί του ρόστερ της Καρδίτσας από τις πρώτες τους μέρες στον σύλλογο ήρθαν αντιμέτωποι με τις πλημμύρες, ενώ τις παρομοίασαν και με φαινόμενα όπως ο τυφώνας «Κατρίνα», ερωτώμενοι αν συμβαίνουν συχνά.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές άπαντες είχαν τη διάθεση να βοηθήσουν και να συνεισφέρουν, με τα μέλη της διοίκησης, όπως ο Γιάννης Μπουρούσης να μπαίνουν με τις γαλότσες στο γήπεδο προκειμένου να βγάλουν τα νερά.

Όπως είναι λογικό όλα όσα διαδραματίστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στην Καρδίτσα έχουν μεγάλο αντίκτυπο και στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς πέραν της πίεσης και της ταλαιπωρίας που υπάρχει στους παίκτες, η ομάδα θα κληθεί να δώσει συνεχόμενα παιχνίδια μακριά από το σπίτι της.

Η Καρδίτσα ωστόσο ελπίζει όλο αυτό να μην στοιχήσει στην πορεία της ομάδας μέσα στην σεζόν, με την επιστροφή της στο γήπεδό της σε περίπου ένα μήνα να της δώσει έξτρα ώθηση.