COPA AMERICA

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
07.07.2024 | 07:21

Ο Χάμες Ροντρίγκες
Ⓒ 2024 RICK SCUTERI/ ASSOCIATED PRESS

Με τον Χάμες Ροντρίγκες να πραγματοποιεί μαγική εμφάνιση με ένα γκολ και δύο ασίστ, η Κολομβία συνέτριψε με 5-0 τον Παναμά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa America, όπου θα βρει απέναντί της την Ουρουγουάη.

Ο Χάμες Ροντρίγκες έκανε τα… πάντα, οι συμπαίκτες του ακολούθησαν και τα υπόλοιπα ήταν ιστορία για την Κολομβία, η οποία διέσυρε με 5-0 τον Παναμά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa America.

Ο έμπειρος μέσος σημείωσε ένα γκολ (το 2ο, με πέναλτι) και έβγαλε την ασίστ για το πρώτο και το τρίτο γκολ της ομάδας του, απλοποιώντας τα πράγματα για την ομάδα του, που έφτασε σε μία άνετη νίκη. Πλέον, επόμενο εμπόδιο για τους Κολομβιανούς είναι η Ουρουγουάη, η οποία απέκλεισε στα πέναλτι την Βραζιλία.

Ο Τζόν Κόρντομπα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους Κολομβιανούς μόλις στο 8ο λεπτό, κάνοντας το 1-0, με τον Ροντρίγκες να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 15′. Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρος, ήταν η σειρά του Λουίζ Ντίαζ να χριστεί σκόρερ στο 41ο λεπτό για το 3-0.

Στο δεύτερο μέρος το πάρτι συνεχίστηκε για τους Κολομβιανούς, με τον Ρίτσαρντ Ρίος να κάνει το 4-0 στο 70, με τον Μιγκέλ Μπόρχα να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 90+4 με πέναλτι, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.