ΙΤΑΛΙΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
06.04.2023 | 00:32

@2023 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Η Φιορεντίνα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Κρεμονέζε και επιβλήθηκε 2-0 εκτός έδρας στον πρώτο ημιτελικό του Coppa Italia μεταξύ των δύο ομάδων, για να βάλει γερές βάσεις πρόκρισης στον μεγάλο τελικό.

Ο αγώνας στο “Μαουρίτσιο Μαριάνι” το βράδυ της Τετάρτης (5/4) ήταν ιστορικός για την Κρεμονέζε, αφού δήλωνε παρούσα σε ημιτελική φάση του Coppa Italia μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από τη σεζόν 1986-87, όμως η ατυχία της ήταν ότι έπεσε πάνω σε μία σούπερ φορμαρισμένη ομάδα.

Τέτοια είναι η Φιορεντίνα τούτη την περίοδο, με την ομάδα του Βιτσέντσο Ιταλιάνο να δικαιώνει τον τίτλο του φαβορί που τη συνόδευε στη σειρά και να επικρατεί με 2-0 στην Κρεμόνα στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων, για να πανηγυρίσει εννέα διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις για πρώτη φορά έπειτα από τον Απρίλιο του 1960.

Οι βιόλα βρήκαν νωρίς το πρώτο γκολ, στο 20′ με τον on fire Καμπράλ (8 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις από τις αρχές Φλεβάρη, από τους παίκτες που αγωνίζονται στην Serie A μόνο ο Όσιμεν με 10 τον ξεπερνάει), με το αποτέλεσμα αυτό να σφραγίζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο, οι Λομβαρδοί άρχισαν καλύτερα, όμως το γκολ που κέρδισε η Φιορεντίνα και εκτέλεσε εύστοχα ο Γκονσάλες, μαζί με την αποβολή του Αϊβού στην ίδια φάση, έβαλαν για ύπνο το ματς, με την ομάδα της Τοσκάνης να επικρατεί με 2-0 και να αποκτά τεράστιο αβαντάζ ενόψει της ρεβάνς της 27ης Απριλίου στο “Αρτέμιο Φράνκι”.

ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ: Σαρ, Αϊβού, Μπιανκέτι (63′ Σερνίκολα), Βάσκεθ, Πίκελ, Μπενάσι (76′ Λοκοσβίλι), Καστανιέτι (46′ Μπουονάουτο), Μεϊτέ, Βαλέρι, Τσατζούτ (46′ Ντέσερς), Τσοφάνι (67′ Αφένα-Τζαν)
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσάνο, Ντόντο, Μαρτίνες, Ίγκορ, Μπιράγκι, Άμπραμπατ, Μαντράγκορα (86′ Καστροβίλι), Ικονέ (86′ Μπρέκαλο), Μπαράκ (70′ Μποναβεντούρα), Γκονσάλες, Καμπράλ (83′ Γιόβιτς)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών
ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Γιουβέντους – Ίντερ 1-1 (83′ Κουαδράδο / 90+5′ πέν. Λουκάκου)
Κρεμονέζε – Φιορεντίνα 0-2 (20′ Καμπράλ, 75′ πεν. Γκονσάλες)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

26/04 22:00 Ίντερ – Γιουβέντους
27/04 22:00 Φιορεντίνα – Κρεμονέζε