Όλο και πιο περίπλοκη μοιάζει η επιστροφή του Λιονέλ Μέσι στη Μπαρτσελόνα, με τη La Liga και τα οικονομικά προβλήματα των Καταλανών να εξελίσσονται σε ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Ο Μέσι… θέλει, η Μπάρτσα το παλεύει, αλλά το οικονομικό της πλάνο για τη νέα σεζόν δεν πείθει τη La Liga! Παρά την αισιοδοξία που μεταδιδόταν το τελευταίο διάστημα από τη Βαρκελώνη για τη θετική έκβαση της υπόθεσης, οι τελευταίες πληροφορίες του «TyC Sports» κάνουν λόγο για μια περίπλοκη κατάσταση.

Η La Liga άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει πως θα χρειαστούν περισσότερες θυσίες προκειμένου να κάνει δεκτό το σχέδιο βιωσιμότητας της Μπαρτσελόνα, η οποία προς το παρόν αδυνατεί να συμμορφωθεί με τις προτάσεις της διοργανώτριας αρχής.

Κι εφόσον η Μπάρτσα αναγκαστεί να προβεί σε νέες περικοπές στο μισθολόγιό της, η μεταγραφή του Μέσι φαντάζει αδύνατη ακόμα κι αν ο Αργεντινός δέχεται να επιστρέψει με μειωμένες απολαβές που θα αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος.

Την ίδια ώρα η πρόταση ανανέωσης της Παρί προς τον 35χρονο παραμένει στο τραπέζι, αλλά οι δυο πλευρές στην καλύτερη των περιπτώσεων θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους προτού καταλήξουν σε οριστική συμφωνία.

Το μόνο δεδομένο προς το παρόν είναι πως η προοπτική του MLS και της Σαουδικής Αραβίας απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το μυαλό του Μέσι, καθώς ο ίδιος δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει στην Ευρώπη και τη νέα σεζόν.