NBA

ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
23.02.2023 | 17:29

2019 AP PHOTO/MATT SLOCUM, FILE

Την ώρα που άλλοι NBAers αδυνατούν να καταλάβουν το μέγεθος των πράξεων και των λόγων τους, ο Μέγερς Λέοναρντ δηλώνει πως η διετία μακριά από τα παρκέ τον άλλαξε, τον ωρίμαστε και τον έκανε καλύτερο άνθρωπο.

Δεν έχει πατήσει παρκέ από τις 9 Ιανουαρίου του 2021. Βρίσκεται δηλαδή εκτός δράσης εδώ και δύο χρόνια. Ο Μέγερς Λέοναρντ έκανε ένα μεγάλο λάθος, αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε “το μεγαλύτερο της ζωής μου”, πλέον όμως δείχνει ότι έχει καταλάβει, έχει μετανιώσει και συμπεριφέρεται αντιστρόφως ανάλογα από τον Καϊρί Ίρβινγκ που ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον αντίκτυπο των πράξεων και των λόγων του.

Ο 30χρονος ψηλός πήρε δεκαήμερο συμβόλαιο από τους Μπακς και στις πρώτες του δηλώσεις στο Μιλγουόκι έδειξε πόσο διαφορετικός είναι μετά από αυτά τα δύο χρόνια στο περιθώριο. “Έκανα ένα πραγματικά μεγάλο λάθος και θέλω να πω σε όσους μας ακούν ότι πραγματικά λυπάμαι βαθύτατα. Ήταν ένα λάθος άγνοιας. Είχα και τραυματισμούς σε αυτό το διάστημα, οπότε ήταν σίγουρα το δυσκολότερο της ζωής μου. Έμαθα και ωρίμασα. Πάντα θέλω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, σίγουρα όμως υπήρξαν πολύ σκοτεινές στιγμές. Δεν μίσησα ποτέ κανέναν, έκανα φίλους στην εβραϊκή κοινότητα και ευχαριστώ τους Μπακς γι’ αυτή την ευκαιρία. Χρειάστηκε κουράγιο για να μου τη δώσουν. Ελπίζω ότι θα έχω μία δεύτερη ευκαιρία, σας υπόσχομαι ότι θα παίξω όσο πιο σκληρά μπορώ. Θα συναντήσω την εβραϊκή κοινότητα στην πόλη και θα προσπαθήσω να δεθώ μαζί της”.

Ο Λέοναρντ έχει ύψος 2μ.13, είναι ένα πάρα πολύ δυνατό και σκληρό πεντάρι, που όμως μπορεί να σκοράρει και από την περιφέρεια. Σε 447 αγώνες κανονικών περιόδων με τους Μπλέιζερς και με τους Χιτ έχει 5.6 πόντους, 3.9 ριμπάουντ και μία ασίστ ανά 16 λεπτά, με 39% από το τρίποντο, το οποίο σίγουρα θα χρειαστεί για να κερδίσει αρχικά δεύτερο δεκαήμερο και στη συνέχεια πλήρως εγγυημένο συμβόλαιο από τους Μπακς έως το τέλος της χρονιάς. Ειδικά από τη στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μείνει εκτός δράσης για μερικές ημέρες, οι ευκαιρίες που θα πάρει θα είναι αρκετές.