Ο μεγάλος Άνχελ Ντι Μαρία βγήκε μπροστά στο ντέρμπι της Μπενφίκα με την Πόρτο των δέκα παικτών στο «Ντα Λουζ» και πέτυχε το γκολ που χάρισε τη νίκη στους Αετούς (1-0) και τους έστειλε στην κορυφή.

Ο παίκτης των μεγάλων παιχνιδιών βγήκε και πάλι μπροστά. Ο Άνχελ Ντι Μαρία όπως και στο Super Cup βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο ντέρμπι της Μπενφίκα με την Πόρτο και χάρισε στους Αετούς τη νίκη στο «Ντα Λουζ» με 1-0. Η ομάδα του Ρόγκερ Σμιντ ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 18 βαθμούς, στο +2 τόσο από τους Δράκους όσο και από στη Σπόρτινγκ, η οποία έχει ματς λιγότερο.

Οι ισορροπίες άλλαξαν από το 19′ όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Καρντόσο για το αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Νέρες. Η Μπενφίκα πίεσε, είχε τον απόλυτο έλεγχο και βρήκε το γκολ της νίκης στο 68′. Μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Ντι Μαρία, ο οποίος σούταρε, ευνοήθηκε από νέα κόντρα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κόστα, με τον Αργεντινό να πανηγυρίζει έξαλλα και να βγάζει τη φανέλα του αλα… Μέσι. Ο 35χρονος εξτρέμ έχει πέντε γκολ και δυο ασίστ σε επτά εμφανίσεις.

Angel Di Maria, fútbol. pic.twitter.com/aCiaMc5fAg

— ????. (@JoshuaCruyff) September 29, 2023Μπενφίκα: Τρούμπιν, Άουρσνες, Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Μπα, Νέβες, Κοκτσού, Ράφα Σίβα(90+7’, Νέρες(86’ Τζούρασεκ), Ντι Μαρία(86’ Ζοάο Μάριο), Μούσα(67’ Καμπράλ)

Πόρτο: Κόστα, Ζοάο Μάριο, Καρντόσο, Κάρμο, Βέντελ(80’ Μπόργκες), Μπάρο(25’ Ζε Πέδρο), Εουστάκιο, Βαρέλα, Γκαλένο, Πεπέ(80’ Κονσεϊσάο), Ταρεμί