ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
23.07.2023 | 23:40

Ο Λάντο Νόρις είπε ότι η McLaren έδωσε απαντήσεις -μετά το Σίλβερστοουν και- στην Ουγγαρία για τις προσβολές που δέχθηκε στην αρχή της σεζόν για την έλλειψη ανταγωνιστικότητάς της, και δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορεί να έρθει η πρώτη του νίκη φέτος.

Στα δύο τελευταία GP της Formula 1, του Σίλβερστοουν και σήμερα της Βουδαπέστης, ο Νόρις έχει αναδυθεί σε πλησιέστερο αντίπαλο του Μαξ Φερστάπεν, καθώς και η McLaren MCL60 το δεύτερο σε δυναμική μονοθέσιο πίσω από τη Red Bull RB19.

Στο σημερινό αγώνα ο Νόρις πέρασε μαζί με τον Πιάστρι τον Λιούις Χάμιλτον στην εκκίνηση, και έπειτα με το undercut στο πρώτο πιτ-στοπ πέρασε τον Αυστραλό ομολογό του για να ανέβει στη δεύτερη θέση – όπου και τερμάτισε, για δεύτερο διαδοχικό αγώνα. Ωστόσο, η Red Bull RB19 του Μαξ Φερστάπεν ήταν και πάλι σε άπιαστο ρυθμό, για την 11η διαδοχική φετινή της νίκη.

Παρόλα αυτά, σε μια πίστα αντιδιαμετρική με την προηγούμενη του Σίλβερστοουν, η McLaren απέδειξε ότι η βαρέως αναβαθμισμένη MCL60 αποδίδει σφαιρικά και ολοκληρωμένα εντυπωσιακά αποτελέσματα, σε διαφορετικές συνθήκες και πίστες.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, καθόλου εύκολος, ειδικά με τον Τσέκο [Πέρεζ] στο τέλος» είπε στο τέλος του αγώνα της Βουδαπέστης ο Νόρις. «Όμως δεν είχε αρκετή ταχύτητα για να μας φτάσει, οπότε είμαι χαρούμενος. Χρειάστηκε να προσπαθήσω λίγο στην αρχή του αγώνα, την πατήσαμε λίγο στη στροφή 1, αλλά είναι εκπληκτικό ότι κερδίσαμε άλλο ένα βάθρο.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την πρόοδο που έχουμε σημειώσει. Πριν από τέσσερις ή πέντε αγώνες προσπαθούσαμε να βγούμε από το Q1 και τώρα μαχόμαστε για τις πολ ποζίσιονς και το βάθρο – το δεχόμαστε ευχαρίστως για τώρα, και η στιγμή μας θα έρθει αργότερα στη χρονιά», πρόσθεσε ο Βρετανός.

Ο Νόρις, που ανέβηκε στην 8η θέση του πρωταθλήματος σε απόσταση 20 βαθμών από τον Σαρλ Λεκλέρ, συμπλήρωσε μιλώντας για τις αναβαθμίσεις της MCL60 που ξεκίνησαν από το GP της Αυστρίας: «Έγινε πολλή σκληρή σουλειά, πολύ ομαδική – όλοι πίσω στο εργοστάσιο έκαναν εκπληκτική δουλειά.

Νομίζω πως γνωρίζαμε στο ξεκίνημα [της χρονιάς] ότι θα πασχίζαμε και θα δείχναμε πολύ φτωχοί σε απόδοση. Δεχθήκαμε πολλές προσβολές ότι δεν κάναμε αρκετά καλή δουλειά, οπότε τώρα είμαι χαρούμενος που δείξαμε σε κάποιους ανθρώπους ότι έκαναν λάθος», κατέληξε.

Photo credits: Associated Press