ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗΣ
21.06.2024 | 00:26

Τα δεδομένα για τους δανεικούς ποδοσφαιριστές των “ερυθρόλευκων”. Οι Κοστίνια Μπιέλ και Αγκιμπού Καμαρά που εξετάσει προσεκτικά ο Μεντιλίμπαρ και οι υπόλοιποι.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βρίσκονται σε συνεννόηση για τις άμεσες προτεραιότητες, που είναι η παραμονή των Φορτούνη, Ποντένσε, Κάρμο, Όρτα και η επέκταση της συνεργασίας με τον Ελ Κααμπί, όπως και η ενίσχυση του ρόστερ με την απόκτηση σέντερ φορ, εξτρέμ, χαφ, πλάγιου μπακ και ίσως στόπερ.

Παράλληλα, όμως, υπάρχει ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί την πειραϊκή ομάδα. Πρόκειται για τους παίκτες που οι “ερυθρόλευκοι” είχαν παραχωρήσει δανεικούς το περασμένο καλοκαίρι και για τους οποίους θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Δηλαδή, ποιοι θα επιστρέψουν για να παραμείνουν στο Ρέντη και ποιοι θα πρέπει να πουληθούν ή να δοθούν εκ νέου δανεικοί γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του προπονητή.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές που πήρε ως δανεικούς ο Ολυμπιακός και άλλοι γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν στο έμψυχο δυναμικό και άλλοι θα επιστρέψουν στις ομάδες στις οποίες ανήκουν.

Τα δεδομένα για τους δανεικούς
Ας δούμε όμως τα πράγματα αναλυτικά, αρχής γενομένης με τους δεκατρείς παίκτες που παραχωρήσει ο Ολυμπιακός δανεικούς. Ο Μπιέλ επιστρέφει μετά το εξάμηνο πέρασμά του στην Άουγκσμπουργκ και θα αποφασίσει ο Μεντιλίμπαρ για το μέλλον του. Ο Ισπανός επιθετικός θα ξεκινήσει προετοιμασία με τους “ερυθρόλευκους” στο Ρέντη τον Ιούλιο καθώς θέλει να τον δει ο Βάσκος τεχνικός, εκτός πια κι αν προκύψουν εξελίξεις με το ενδιαφέρον των Μαγιόρκα, Λας Πάλμας και Σαραγόσα.

Ο Μεντιλίμπαρ θέλει να δει από κοντά και τον Αγκιμπού Καμαρά που είχε παραχωρηθεί δανεικός στον Ατρόμητο και ενδεχομένως το ίδιο να συμβεί και με τον Ουσεϊνού Μπα που αγωνίστηκε στην Μπασάκσεχιρ. Από εκεί και πέρα, είναι θολό το τοπίο για τους Ραντζέλοβιτς (Ρούμπιν Καζάν), Αμπουμπακάρ Καμαρά (Αλ Τζαζίρα), Κούντε (Ατρόμητος), Βρουσάι (Ρίο Άβε), Ανδρούτσο (Όσναμπρικ), Λοβέρα (Ροζάριο Σεντράλ), Κίτσο (Βόλος) και Πέπε (Πάφος).

Όσο για τον Ραμόν είναι δανεικός στην Κουιάμπα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024 και ο Καλογερόπουλος δανεικός στον Βόλο έως τον Ιούνιο του 2025. Παρεμπιπτόντως, ο Ραμόν έχει πολύ καλή απόδοση με την Κουιάμπα (21 αγώνες, δύο γκολ, τέσσερις ασίστ) και δεν αποκλείεται να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις.

Μια και η αναφορά στον Ρίτσαρντς, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των εννέα ποδοσφαιριστών που είχε πάρει ο Ολυμπιακός ως δανεικούς στην περίοδο. Ο Άγγλος αριστερός μπακ ανήκει στη Νότιγχαμ Φόρεστ και όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει στην πατρίδα του. Επίσης, ανοιχτή είναι προς το παρόν η υπόθεση του Αλεξανδρόπουλου, ο οποίος ανήκει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και οι “ερυθρόλευκοι” έχουν δικαίωμα οψιόν αγοράς του αντί 4.000.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός επιθυμεί διακαώς την παραμονή του Ποντένσε, του Κάρμο και του Όρτα και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Γουλβς, την Πόρτο και την Μπράγκα αντίστοιχα. Οι δύο τελευταίοι έχουν οψιόν 17.500.000 και 6.000.000 ευρώ, αλλά η πειραϊκή ομάδα έχοντας χρόνο μπροστά της προσπαθεί να πετύχει καλύτερες οικονομικά συμφωνίες.

Αντίθετα, ο Ναβάρο και Καμπράλ θα επιστρέψουν στην Πόρτο και στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας αντίστοιχα, καθώς έληξε ο δανεισμός τους και ο Ολυμπιακός δεν προτίθεται να κάνει χρήση της ρήτρας αγοράς τους. Οι δύο ποδοσφαιριστές δεν έπεισαν με την απόδοσή τους και οι “ερυθρόλευκοι” αναζητούν άλλες λύσεις για την κορυφή και τα πλάγια της επίθεσης.

Επίσης, υπάρχουν άλλοι δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν αγωνιστεί ακόμη στον Ολυμπιακό, αλλά ανήκουν στην πειραϊκή ΠΑΕ και έπαιξαν ως δανεικοί σε πορτογαλικές ομάδες τη σεζόν που τελείωσε. Ο πρώτος είναι ο Κοστίνια, τον οποίο ο Ολυμπιακός έκλεισε από τη Ρίο Άβε τον περασμένο Ιανουάριο και θα ενσωματώσει τον επόμενο μήνα στο ρόστερ του. Ο 24χρονος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Ρόντινεϊ στη δεξιά πλευρά της άμυνας.

Και ο δεύτερος είναι ο Χόλσγκροουβ, τον οποίο οι “ερυθρόλευκοι” απέκτησαν από την Πάσος Φερέιρα το περασμένο καλοκαίρι και παραχώρησαν αμέσως δανεικό στην Εστορίλ. Ο 24χρονος Σκωτσέζος κεντρικός χαφ τραυματίστηκε στο πόδι στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου και παραμένει εκτός δράσης.