ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗΣ
13.03.2023 | 23:47

Μετά την κλήρωση των playoffs ο Ολυμπιακός θέτει ως στόχο το “τριά στα τρία” με Βόλο, Άρη και ΠΑΟΚ ώστε εν συνεχεία να κοιτάξει με άλλο μάτι τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στο μίνι πρωτάθλημα των δέκα αγωνιστικών αυτά που θα παίξουν σημαντικό ρόλο για τους διεκδικητές του τίτλου είναι: η αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα βρεθεί κάθε ομάδα, η πνευματική προετοιμασία, οι απουσίες παικτών λόγω τραυματισμών ή τιμωριών, το βάθος στο ρόστερ και ποια ομάδα θα αντέξει στα συνεχόμενα παιχνίδια και στην πίεση για την κατάκτηση του τροπαίου.

Το πρόγραμμα των playoffs έχει τη δική του σημασία, διότι είναι διαφορετικό για τον Ολυμπιακό, για παράδειγμα, τώρα που έχει να αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα τον Βόλο στη Μαγνησία και αλλιώς θα ήταν να κοντραριστεί πάλι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Υπό την έννοια, ότι ο Μίτσελ δεν θα έχει στη διάθεσή του την πρώτη αγωνιστική τους τιμωρημένους Μπιέλ και Χουάνγκ και τον τραυματία Εμβιλά.

Με αυτό το δεδομένο, είναι θετικό για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι ξεκινάει τις υποχρεώσεις του απέναντι στον Βόλο, κι όχι με κάποιο ντέρμπι εκτός έδρας. Βέβαια, κανένας αντίπαλος δεν θα είναι εύκολος και κάθε αγώνας θα είναι μια διαφορετική ιστορία. Ωστόσο, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν την ευκαιρία, βάσει προγράμματος, να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να πετύχει το “τρία στα τρία” σε ισάριθμους αγώνες στο ξεκίνημα των playoffs με αντιπάλους τον Βόλο εκτός, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Εφόσον, η πειραϊκή ομάδα τα καταφέρει, θα σκαρφαλώσει στους 65 βαθμούς και πάει με άλλον αέρα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, πριν υποδεχτεί την ΑΕΚ στο Φάληρο.

Σε κάθε περίπτωση, ο α’ γύρος των playoffs μπορεί να αποτελέσει το διαβατήριο που θα ανοίξει την πόρτα στον Ολυμπιακό προς την κατάκτηση του τίτλου. Για να συμβεί αυτό, οι “ερυθρόλευκοι” θα πρέπει να πάρουν 13 – 15 βαθμούς. Δηλαδή, είτε να πετύχουν το μάξιμουμ που είναι οι πέντε νίκες είτε να έχουν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.

Διότι, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός κυνηγάει στη βαθμολογία, είναι αυτή τη στιγμή πέντε πόντους πίσω από τον Παναθηναϊκό και τρεις από την ΑΕΚ και δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών. Εξάλλου, αν η πειραϊκή ομάδα δεν καταφέρει να κλείσει την ψαλίδα στο τέλος του α’ γύρου, τότε θα είναι δύσκολο να το πετύχει στον δεύτερο που το πρόγραμμα θα είναι πιο βαρύ, καθώς θα έχει εκτός την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη και εντός τον Παναθηναϊκό και τον Βόλο.

Αυτό που προέχει, πάντως, για τον Ολυμπιακό και ενδιαφέρει πρωτίστως τον Μίτσελ είναι οι “ερυθρόλευκοι” να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Οι ποδοσφαιριστές έχουν μπει τις τελευταίες εβδομάδες σε κλίμα playoffs και το απέδειξαν στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ

Η πειραϊκή ομάδα είναι αήττητη τις τελευταίες 18 αγωνιστικές στη Stoiximan Super League, θέλει να επεκτείνει το σερί της και οι παίκτες παίζουν πια με μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Ολυμπιακού στα playoffs
1η αγωνιστική

Βόλος – Ολυμπιακός

2η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Άρης

3η αγωνιστική

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

4η αγωνιστική

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

5η αγωνιστική

Ολυμπιακός – ΑΕΚ

6η αγωνιστική

Άρης – Ολυμπιακός

7η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Βόλος

8η αγωνιστική

ΑΕΚ – Ολυμπιακός

9η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

10η αγωνιστική

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Οι ημερομηνίες των αγώνων των playoffs:

1η αγωνιστική: 18-19 Μαρτίου
2η αγωνιστική: 1-2 Απριλίου
3η αγωνιστική: 5 Απριλίου
4η αγωνιστική: 8-9 Απριλίου
5η αγωνιστική: 22-23 Απριλίου
6η αγωνιστική: 26 Απριλίου
7η αγωνιστική: 29-30 Απριλίου
8η αγωνιστική: 3 Μαΐου
9η αγωνιστική: 6-7 Μαΐου
10η αγωνιστική: 13-14 Μαΐου