ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ
08.07.2023 | 23:19

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τη Σλοβάτσκο στο πρώτο του φιλικού επί αυστριακού εδάφους, με το πρώτο 45λεπτο να αντικατοπτρίζει αυτό που θέλει να βλέπει ο Μαρτίνεθ από την ομάδα του.

Το πρώτο δείγμα του Ολυμπιακού της σεζόν 2023/24 είναι γεγονός. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν τη Σλοβάτσκο στο Σβατς της Αυστρίας και επικράτησαν 2-1 παρουσιάζοντας ένα θετικό πρώτο δείγμα της δουλειάς που γίνεται, ειδικά στο πρώτο μέρους του παιχνιδιού.

Το πρώτο 45λεπτο ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας που ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλει να βλέπει από την ομάδα του. Αυτές τις δύο μέρες ο Ισπανός προπονητής δουλεύει κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Υψηλή πίεση και χτίσιμο από πίσω. Πρόκειται για δύο στοιχεία που ο Ολυμπιακός παρουσίασε στο παιχνίδι του.

Από τα πρώτα λεπτά, οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να χτίσουν το παιχνίδι τους από πίσω. Η μπάλα από τα πόδια των Ντόη – Μπα πήγαινε στον Μπουχαλάκη, ο οποίος κατέβαινε πιο χαμηλά, ώστε να συμμετάσχει στην κυκλοφορία. Ο Καρβάλιο τοποθετήθηκε στη θέση “8”, με τον Φορτούνη να παίζει “10”. Στόχος ήταν η μπάλα επίσης να πηγαίνει στα άκρα, ώστε να υπάρχει το απαιτούμενο πλάτος, κάτι που ζητάει ο Ισπανός.

Στην δεξιά πλευρά, ο Μπιέλ σύγκλινε προς τα μέσα, δίνοντας χώρο στον Ροντινέι να ανεβαίνει. Από την άλλη πλευρά υπήρχαν αρκετές συνεργασίες του Ρέαμπτσουκ με τον Βρουσάι. Επιπλέον, όταν ο Ολυμπιακός δεν είχε την κατοχή, τότε αμέσως πίεζε ψηλά, με τον Αραμπί και τον Φορτούνη συνήθως να είναι η πρώτη γραμμή του πρέσινγκ.

Στο πρώτο μέρος υπήρχαν στιγμές που οι ερυθρόλευκοι είχαν γρήγορη ανάκτηση της κατοχής και με άμεσες μεταβάσεις προσπαθούσαν να φτιάξουν επιθέσεις. Παρά το γεγονός ότι ήταν πρώτο μέρος, οι ερυθρόλευκοι είχαν τρεξίματα, με τον ρυθμό να πέφτει στο δεύτερο μέρος, με τις αλλαγές και τις δοκιμές του Μαρτίνεθ να παίζουν τον ρόλο τους.

Η επιβράβευση του Μαρτίνεθ στον Μπουχαλάκη και ο Ζοάο Καρβάλιο
Βασικοί στο παιχνίδι ξεκίνησαν οι Ανδρέας Μπουχαλάκης και ο Ζοάο Καρβάλιο. Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που επέστρεψαν από τον δανεισμό τους και θέλουν να παλέψουν, ώστε να αποδείξουν πράγματα στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο ρόλος τους ήταν καθοριστικός στο πρώτο μέρος.

Ο Μπουχαλάκης ήταν εκείνος που έπαιρνε την μπάλα από τα στόπερ και προσπαθούσε να μοιράσει το παιχνίδι των ερυθρόλευκων. Μάλιστα, σε μία μεταβίβασή του άκουσε και την επιβράβευση από τον προπονητή του, ο οποίος φώναξε “Μπράβο Μπούχα”. Επιπροσθέτως, αρκετές ήταν και οι φορές που ο Κρητικός μέσος πίεζε στη μεσαία γραμμή, ώστε να κερδίσει την κατοχή.

Καλή εικόνα έδειξε και ο Καρβάλιο. Ο 26χρονος Πορτογάλος μέσος ήταν καίριος στις μεταβιβάσεις του, με τις κινήσεις του πότε να είναι πιο χαμηλά στο ύψος του Μπουχαλάκη και πότε πιο ψηλά κοντά στους Φορτούνη-Μπιέλ.

Ένα από τα highlight του παιχνιδιού ήταν η μεταβίβασή του προς τον Ροντινέι από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη, με τον Βραζιλιάνο στη συνέχεια να παίρνει μέτρα και να τροφοδοτεί τον Αραμπί που ολοκλήρωσε τη φάση.

Ο Αραμπί έδειξε το πραγματικό πρόσωπό του
Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Αραμπί ήταν το Νο2 στην επίθεση πίσω από τον Σεντρίκ Μπακαμπού. Με την αποχώρηση του Κονγκολέζου κεντρικού επιθετικού, ο Μαροκινός είναι το μοναδικό καθαρό 9άρι στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους να βρίσκονται σε αναζήτηση φορ.

Ο Αραμπί απέδειξε πως το ένστικτο του στο σκοράρισμα δεν χάνεται. Εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μπιέλ για να πλασάρει για το 1-0, ενώ στο 2-0 και μετά την όμορφη μεταβίβαση του Φορτούνη, πάτησε στην περιοχή, πέρασε τον τερματοφύλακα της τσεχικής ομάδας και εκτέλεσε ψύχραιμα.

Το φιλικό κόντρα στη Σλοβάτσκο ήταν το πρώτο δείγμα της δουλειάς του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και η πρώτη ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές να τον πείσουν ότι έχουν μία θέση στο rotation του. Ωστόσο, ήταν μόλις η τρίτη μέρα στην Αυστρία και οι επόμενες μέρες θα προσφερθούν για περισσότερα συμπεράσματα.