Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι, Πέτρος Συναδινός, μίλησε στο Gazzetta για την ομάδα και το κλίμα που επικρατεί σε αυτή, τονίζοντας πως όλα τα παιδιά είναι νικητές για εκείνους.

Με μία βόλτα στο Ολυμπιακό Χωριό, κανείς θα συναντήσει αρκετούς που φορούν την ελληνική εμφάνιση και θα πάει προς το μέρους τους. Αυτή τη φορά, ο Πέτρος Συναδινός ήταν εκείνος που κυκλοφορούσε φορώντας περήφανα τα «ΤΕΑΜ ΗΕLLAS».

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι 2024, και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 2012, μίλησε στο Gazzetta σχετικά με το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα αλλά και την προσωπική του χαρά και ικανοποίηση που ζει αυτή την αποστολή με αυτά τα παιδιά, τα οποία φαίνεται να απολαμβάνουν κάθε λεπτό αυτής της διοργάνωσης:

«Τα παιδιά είναι θαυμάσια, είναι όλα είναι υψηλού επιπέδου. Είναι μια εξαιρετική αποστολή. Είναι καλά παιδιά, πάνω απ’ όλα σοβαρά, μετρημένα. Το χαίρονται που είναι εδώ είναι για πρώτη φορά και τους βοηθάνε οι υπόλοιποι. Έχουμε χαμόγελα, αισιοδοξία. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Τα παιδιά για εμάς είναι ήδη νικητές, είναι πρωταθλητές και ελπίζουμε για το καλύτερο.

Αυτό είναι το καλύτερο απ’ όλα, ότι τα παιδιά είναι μια παρέα, μια οικογένεια, είναι φίλοι πάνω απ’ όλα. Περνάνε καλά μεταξύ τους, τρώνε μαζί, μένουμε όλοι σε ένα καταπληκτικό κτίριο μπροστά από το Σηκουάνα», δήλωσε στο Gazzetta.

Θα ήταν μια χαμένη ευκαιρία αν δεν ρωτούσαμε τον αρχηγό της αποστολής ποιες είναι οι προσδοκίες του για αυτή την ομάδα. Όπως αναμέναμε, τα μετάλλια έρχονται σε δεύτερη μοίρα: «Δεν λέω ποτέ ούτε για μετάλλια, ούτε για θέσεις. Εκ φύσεως δηλαδή είμαι πιο συγκρατημένος. Εγώ είμαι ευχαριστημένος πάνω απ’ όλα με τα παιδιά να είναι υγιή, να ευχαριστηθούν αυτό που κάνουν και να γυρίσουμε στην πατρίδα με την ίδια ψυχολογία όπως αυτή που είχαμε όταν ήρθαμε. Δηλαδή χαρούμενοι, να γυρίσουν έτσι στις οικογένειές τους, ο καθένας στον σύλλογο του, στα αθλήματά τους. Ευχαριστημένοι που περάσαμε μια καταπληκτική περιπέτεια στην Πόλη του Φωτός».

Ο κ. Συναδινός θα προσπαθήσει να βρεθεί σε όσα περισσότερα αθλήματα γίνεται, με το αγαπημένο του ωστόσο να μην έχει ελληνική συμμετοχή: «Το αγαπημένο μου άθλημα; Η τοξοβολία! Για πολύ λίγο έχασε την πρόκριση η Ευαγγελία η Ψαρρά, η οποία θα ήταν και η ρέκορντγουμαν της αποστολής αλλά και όλων των Αγώνων με τις επτά συμμετοχές. Αν ερχόταν θα περνούσε για λίγο τον Παναγιώτη Γκιώνη, ο οποίος έχει έξι συμμετοχές. Θα ήταν μοναδικό. Δεν πειράζει. Τώρα, πρέπει να είμαστε παντού για όλα τα παιδιά».