Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου θυμάται περσινά λάθη του ΠΑΟΚ σε αυτή την περίοδο και ψάχνει πώς δεν θα γίνουν και φέτος. Ποια τα καλά και πολύ κακά σενάρια για τον Δικέφαλο του Βορρά στα μεταγραφικά…

Πολλοί οι απαισιόδοξοι στον ΠΑΟΚ αυτό το διάστημα! Ακόμη και οι πιο φανατικοί από αυτούς όμως, δεν περίμεναν μάλλον ότι θα φθάναμε στις 26 Ιουνίου και η ομάδα θα παρέμενε χωρίς ενίσχυση και αποδυναμωμένη σε σχέση με το περσινό τέλος που ήταν έτσι και αλλιώς κακό.

Ανικανότητα; Ασυνεννοησία; Ατυχία; Αδυναμία; Αστοχία; Αδιαφορία; Κακή συγκυρία; Ποιες άλλες λέξεις να βάλουμε ψάχνοντας απάντηση στο μεγάλο… ΓΙΑΤΙ; Βάλτε ό, τι θέλετε, όπως το βλέπει ο καθένας. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και το αυτό.

Εγώ θα πάρω το «καλό» σενάριο της μέχρι τώρα αστοχίας, σε μία κακή συγκυρία με συνειδητή απόφαση να το πάνε στα άκρα για να βρουν και να φέρουν στην ομάδα την καλύτερη δυνατή λύση. (Και όμως, να είστε σίγουροι ότι αυτό είναι ένα καλό σενάριο για την μέχρι τώρα ανυπαρξία ανακοινώσεων σε μεταγραφικό επίπεδο). Αυτό το ενδεχόμενο το ενισχύει η περίπτωση Μισιτζάν. Ο Ολλανδός winger που έπαιζε στην Τβέντε, τα έχει βρει σε όλα με τον ΠΑΟΚ εδώ και τέσσερις ημέρες! Και όμως δεν ανακοινώνεται; Βρήκαν κάτι στην πορεία του ή βρέθηκε καλύτερος παίκτης-παίκτες και εξαντλούν τα περιθώρια για να τους κλείσουν ενισχύοντας περισσότερο και καλύτερα την ομάδα; Το δεύτερο ενδεχόμενο «παίζει» δυνατά και θα φανεί μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Ο ΠΑΟΚ παραμένει ασχημάτιστος μια εβδομάδα πριν φύγει για την ΟλλανδίαΚάπως έτσι βέβαια ο ΠΑΟΚ μπλέκει, χάνει χρόνο, μπορεί να χάνει και κλεισμένους παίκτες, περιπλέκοντας την ήδη περίεργη κατάσταση. Είναι ένα ρίσκο το οποίο το έχουν πάρει, ο ίδιος ο Σαββίδης με τον Λουτσέσκου ανέλαβαν την ευθύνη και δεν μένει παρά να δούμε το αποτέλεσμα της τακτικής. Εγώ μπορεί να αισιοδοξώ ποντάροντας στον εγωϊσμό του Σαββίδη και στο ότι πιεσμένος θα κάνει την υπέρβαση σε μία-δύο θέσεις εκεί που δεν το περιμένει κανείς, δεν μπορώ όμως να παραγνωρίσω ότι ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να κάνει στον εαυτό του ό τι ακριβώς και πέρσι. Τι έπαθε η ομάδα πέρσι; Αντί να φτιάξει το ρόστερ μέχρι τα τέλη Ιουνίου όπως δεσμεύονταν, τελείωσαν τον πρώτο μεταγραφικό κύκλο μετά τις αρχές Ιουλίου, με αποτέλεσμα η προετοιμασία να μην είναι επαρκής και η ομάδα να παρουσιάσει οικτρό πρόσωπο κόντρα στη Λέφσκι.

Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε, σταμάτησε κάθε ενίσχυση, η κρίση άφησε την ομάδα πίσω, κενά έμειναν ακάλυπτα και είχαμε το τελικό αποτέλεσμα που όλοι γνωρίζουν. Όλος ο ΠΑΟΚ και πρώτος ο Λουτσέσκου νιώθω ότι δεσμεύτηκαν να μην ξαναπάθουν τα ίδια!

Προς το παρόν η ομάδα μπήκε στην τελευταία εβδομάδα προετοιμασίας πριν το βασικό στάδιο και οι επαφές συνεχίζονται με πολλές περιπτώσεις να παρουσιάζουν ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Ο ΠΑΟΚ μέχρι χθες ήταν μπλεγμένος με τον Μπάμπα, τον Οζντόεφ, τον φορ, ενώ στα αμυντικά χαφ θεωρούν μερικοί ότι μπορεί να δοθούν κάποια εκατομμύρια για τον Βιγιάρ στη Ρόμα! Και όμως λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση για την Ολλανδία, ο ΠΑΟΚ αναθεωρεί στόχους, γυρίζει σε δύσκολες περιπτώσεις και παίζει οριακά πάνω σε μία λεπτή γραμμή ρισκάροντας τα πάντα!

Χρόνος δεν υπάρχει άλλος, οι κινήσεις θα γίνουν, αλλά το θέμα πλέον πέρα από την ποιότητα είναι και το κατά πόσο οι νεοαποκτηθέντες θα προσαρμοστούν για να αρχίσουν να παίζουν και να προσφέρουν. Ειδικά ο φορ και ο αμυντικές μέσος. Χωρίς μπακ και μεσοεπιθετικό ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες να ξεκινήσει. Χωρίς φορ και αμυντικό μέσο, πώς θα ξεκινήσει.

Τα ψέματα τελείωσαν, η εβδομάδα της κρίσης έφθασε και τώρα μιλάει το αποτέλεσμα!

* Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης στο μπάσκετ παραμένει στον ιστό σαν τη σημαία της ομάδας. Ο Βιεϊρίνια όχι ακόμη! Κάποιος λόγος θα υπάρχει που δεν πάρθηκε απόφαση ακόμη και χάνεται χρόνος σε άλλη μία υπόθεση…