Ο Παναθηναϊκός «εξέτασε» την περίπτωση του Αμερικανοσουδανού Κάρλικ Τζόουνς που ξεχώρισε στο Mundobasket ωστόσο εξακολουθεί να ψάχνει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο 26χρονος γκαρντ ήταν από τους παίκτες που «έβγαλαν μάτια» στο πρόσφατο Mundobasket με τη φανέλα του Νοτίου Σουδάν, πραγματοποιώντας τη μία φοβερή εμφάνιση μετά την άλλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πέντε ματς είχε κατά μέσο όρο 20.4 πόντους (με 51% στα δίποντα και 42% στα τρίποντα), 10.6 ασίστ, 4.6 ριμπάουντ και 1.2 κλεψίματα ανά 30.2 λεπτά συμμετοχής.

Ο Εργκίν Αταμάν υποστήριξε μετά το τέλος του αγώνα με την Μπασκόνια ότι ο Παναθηναϊκός αναζητά δύο παίκτες, έναν για να παίζει δίπλα από τον Σλούκα όπως επίσης και ένα τριάρι. Ο Κάρλικ Τζόουνς βρέθηκε στο μικροσκόπιο του Τούρκου προπονητή ωστόσο και εκείνος περιμένει ακόμα μία επιπλέον ευκαιρία στο ΝΒΑ.

Άλλωστε η «πράσινη» προσοχή είναι στραμμένη στην άλλη άκρη του Ατλαντικού όπου αναζητά τους παίκτες για να βρεθούν στο ΟΑΚΑ και να αποτελέσουν κομμάτια του νέου Παναθηναϊκού. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση καθώς το «τριφύλλι» θέλει άμεσα την ενίσχυση ενόψει των επόμενων αγώνων και του «γεμάτου» προγράμματος που έχει εντός και εκτός των συνόρων.

Ο Τζόουνς τον οποίο ήθελε και και η Μπασκόνια αλλά δεν μπορούσε να καλύψει τις απαιτήσεις του σε περίπτωση που αποφάσιζε να αγωνιστεί στην Ευρώπη, είναι ένα βραχύσωμος γκαρντ 185 εκατοστών, αλλά με έφεση τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία. Παρόλα αυτά δεν έχει βρεθεί ποτέ στην Ευρώπη και γι’ αυτόν τον λόγο θέλει να το «παλέψει» μέχρι να βρει συμβόλαιο στην Αμερική.