ΠΑΟΚ

ΣΑΒΒΑΣ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ
15.05.2023 | 23:33

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου
EUROKINISSI

Το μεταγραφικό πλάνο του ΠΑΟΚ θα επηρεαστεί από την πορεία στα playoffs, με την στρατηγική να αποφασίζεται στις συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν μετά τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Ο προγραμματισμός του ΠΑΟΚ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα ξεκινήσει να τρέχει μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet όταν και θα ξεκαθαρίσει οριστικά και το ευρωπαϊκό εισιτήριο του Δικεφάλου για τα προκριματικά του καλοκαιριού.

Το σίγουρο είναι ότι η άσχημη πορεία στα playoffs παίζει ούτως ή άλλως σημαντικό ρόλο στην στρατηγική που θα ακολουθηθεί το καλοκαίρι σε όλα τα επίπεδα.

Με τις αποφάσεις των επιτελών του ΠΑΟΚ να έχουν διαφοροποιηθεί σε αρκετά κομμάτια σε σχέση με τις σκέψεις που υπήρχαν στα μισά της σεζόν μετά από την καθίζηση που υπέστη η ομάδα τους στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος.

Πολλές αλλαγές από τη μεσαία γραμμή και μπροστά
Με τις αδυναμίες που έχουν φανερώθηκαν στα playoffs να οδηγούν στα τελικά συμπεράσματα όλα δείχνουν ότι οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ θα είναι σημαντικές και αριθμητικά αρκετές κυρίως από την μεσαία γραμμή και μπροστά.

Και αυτό διότι τα περισσότερα από τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι δεν πρόκειται να ανανεωθούν. Σίγουρα αυτά των Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί και πιθανότατα και του Ολιβέιρα, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η ανανέωση του Μπράντον Τόμας.

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει και πάλι να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Τόμας Μουργκ που έπαψε να υπολογίζεται από το περασμένο καλοκαίρι. Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι αναμένεται και πάλι ένα θερμό καλοκαίρι σε ό,τι αφορά στις μεταγραφές.

Η θέση του Λουτσέσκου
Ο Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ήττα από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα αναφέρθηκε στα στοιχεία που θα πρέπει να προστεθούν στην ομάδα του προκειμένου να εμφανιστεί περισσότερο ανταγωνιστική τη νέα αγωνιστική περίοδο.

“Στο σύνολο που ήδη έχουμε πρέπει να προσθέσουμε περισσότερη ποιότητα και ποδοσφαιριστές με νοοτροπία νικητή”, είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ που θεωρεί ότι είναι απαραίτητο μαζί με τους νεαρούς στην πλειοψηφία του παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ να αποκτηθούν και κάποιοι με μεγαλύτερη εμπειρία.

Ο προπονητής του Δικεφάλου θα αναλύσει τις απόψεις του για όσα πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι στις συσκέψεις κορυφής που θα γίνουν μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περίοδου. Εκεί που θα γίνει και ο απολογισμός όλης της σεζόν που ήταν εξ αρχής μεταβατική και θα παρθούν οι αποφάσεις για τις διορθωτικές κινήσεις που θα πρέπει να προγραμματιστούν.