O Kώστας Παπανικολάου μίλησε κατά την διάρκεια της πρώτης προπόνησης της Εθνικής στην προετοιμασία της και θέλησε να επισημάνει την ταπεινότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει την ομάδα και την δουλειά για να φτάσει στους στόχους της.

Η Εθνική Ανδρών έκανε την πρώτη της συγκέντρωση στο ΟΑΚΑ ενόψει της έναρξης των υποχρεώσεών της το επόμενο διάστημα με φόντο την συμμετοχή στο Eurobasket 2022.

Ο Κώστας Παπανικολάου, μιλώντας για το τί έπεται στάθηκε στην ταπεινότητα που πρέπει να επιδείξουν οι διεθνείς, αλλά και στην συνοχή που θα δέσει το σύνολο!

Πιο συγκεκριμένα, για την επί σειρά ετών παρουσία του στην Εθνική, τόνισε: «Κάθε καλοκαίρι που μαζευόμαστε εδώ μιλάμε για την υπέρτατη τιμή να εκπροσωπείς τη χώρα σου και μία ακόμη ευκαιρία να πετύχεις κάτι σημαντικό γι’ αυτή. Ελπίζω όλοι να είμαστε πολύ έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για να ακολουθήσουμε τις οδηγίες από το προπονητικό τιμ. Δεν υπάρχει πάρα πολύς χρόνος, οπότε θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»

Στην συνέχεια, μίλησε για τις προϋποθέσεις που γεμίζουν με ελπίδα για την επιτυχία της ομάδας: «Για μας το μεγαλύτερο μυστικό για φέτος είναι να είμαστε ταπεινοί και να πατάνε τα πόδια μας στη γη. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά είναι η αλήθεια: πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό στα επίσημα παιχνίδια που έρχονται. Δεν μπορείς να προδικάσεις από τώρα τι θα καταφέρεις. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε και μόνο αν είμαστε συγκεντρωμένοι θα καταφέρουμε κάτι καλό».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στο γεγονός πως οι περισσότεροι παίκτες γνωρίζονται πλέον καλά μεταξύ τους: «Υπάρχει μια καλή χημεία, γνωριζόμαστε τα περισσότερα παιδιά αρκετά χρόνια πλέον. Αυτό θα βοηθήσει την ομάδα να βρει πιο γρήγορα τη συνοχή της και να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία. Όμως υπάρχει ένα καινούριο προπονητικό τιμ, με καινούριες ιδέες και καινούρια πράγματα που θα μας ζητηθούν να δουλέψουμε και να παρουσιάσουμε πάνω στο παρκέ. Δεν υπάρχει πραγματικά πολύς χρόνος, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να αφομοιώσουμε ό,τι μας ζητηθεί».

Όσο για τον στόχο της Εθνικής που ίσως θα ζητούσε και ως… δώρο για τα γενέθλιά του, είπε: «Για δώρο δεν χρειάζεται να πω τι θέλω. Μακάρι να το διεκδικήσουμε και να το κατακτήσουμε όλοι μαζί και να χαμογελάμε στο τέλος του Σεπτέμβρη, όχι μόνο εμείς αλλά όλη η χώρα».