Η Ρεάλ Μαδρίτης έστησε πάρτι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ισοπέδωσε 5-1 τη Σέλτικ του Γιακουμάκη και αποχαιρέτησε τη φάση των ομίλων, τερματίζοντας στην πρώτη θέση.

Τα δυο στραβοπατήματα στις προηγούμενες αγωνιστικές έθεσαν σε κίνδυνο την κατάληψη της πρώτης θέσης, όμως… τέλος καλό – όλα καλά για τη Ρεάλ. Με όπλο τον επιθετικό πλουραλισμό και με πέντε διαφορετικούς σκόρερ, οι Μαδριλένοι ισοπέδωσαν 5-1 τη Σέλτικ του Γιακουμάκη (μπήκε αλλαγή στο 63΄) και τερμάτισαν στη κορυφή του ομίλου στη βραδιά που ο Κάρλο Αντσελότι έλαβε και με τη βούλα τον τίτλο του πολυνίκη προπονητή στην ιστορία του Champions League!

Το διακύβευμα της πρώτη θέσης ανάγκασε τη Ρεάλ να κατέβει πάνοπλη και σοβαρή για την τελευταία στροφή των ομίλων και η Σέλτικ στάθηκε η… άτυχη που πλήρωσε το μάρμαρο. Μόλις στο 6΄ο Γιενς έκανε χέρι στην περιοχή, ο Μόντριτς ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από την άσπρη βούλα, όντας πλέον ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που σκοράρει με πέναλτι!

Οι Μαδριλένοι συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και διπλασίασαν τα τέρματά τους από το ίδιο σημείο. Στο 21΄ο Ροντρίγκο κέρδισε νέο πέναλτι και έγραψε το 2-0 από την άσπρη βούλα, ισοφαρίζοντας τον αριθμό των γκολ που είχε πετύχει ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο με τη φανέλα της Ρεάλ στο Champions League (13). Και σαν να μην έφτανε αυτό για τη Σέλτικ, οι Σκωτσέζοι σπατάλησαν την ευκαιρία να μειώσουν στο 35΄ με τον ίδιο τρόπο, αφού ο Κουρτουά απέκρουσε την εκτέλεση του Γιουράνοβιτς και κράτησε το μηδέν.

Η Ρεάλ δεν κατέβασε μηχανές ούτε στο δεύτερο μέρος και μέσα σε δέκα λεπτά πέτυχε δυο ακόμα γκολ κλειδώνοντας τη νίκη με δράστες τους Ασένσιο (51΄) και Βινίσιους (61΄). Στο 71΄ήταν η σειρά του Βαλβέρδε να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς με φανταστικό σουτ εκτός περιοχής, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι Σκωτσέζοι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 84΄με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζότα.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τη Ρεάλ να σφραγίζει την πρωτιά με μια εμφατική πεντάρα, τη στιγμή που ο Αντσελότι μοιράζεται πλέον παρέα με τον Φέργκιουσον τον τίτλο του προπονητή με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του Champions League (102).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (64΄Βάσκεθ), Μιλιτάο (73΄Βαγιέχο), Αλάμπα (66΄Νάτσο), Μεντί, Κρόος, Βαλβέρδε, Μόντριτς (66΄Μόντριτς), Ασένσιο, Βινίσιους (64΄Μπενζεμά), Ροντρίγκο

Σέλτικ (Άγγελος Ποστέκογλου): Χαρτ, Γιουράνοβιτς, Στάρφελτ, Γιενς, Τέιλορ, Ο΄Ράιλι, Μούι (64΄Τέρνμπουλ), Μεντά (64΄Χακσαμπάνοβιτς), Αμπάντα (64΄Ζότα), Χατάτε (82΄Αμπιλντγκααρντ), Φουρουχάσι (63΄Γιακουμάκης)

Αποτελέσματα

Σαχτάρ – Λειψία 0-4

Ρεάλ – Σέλτικ 5-1

Τελική βαθμολογία

1.Ρεάλ Μαδρίτης 13 (15-6)

2.Λειψία 12 (13-9)

3.Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (8-10)

4.Σέλτικ 2 (4-15)