Η Μαρία Σάκκαρη έκανε εφιαλτικό ντεμπούτο στο Αμερικανικό Τουρ, χάνοντας από την Σέλμπι Ρότζερς με 2-0 σετ μέσα σε 72 λεπτά στο Σαν Χοσέ.

Εφιαλτικό ξεκίνημα για Σάκκαρη και 1-0 η ΡότζερςΠρόωρο αντίο για Σάκκαρη με συνοπτικές διαδικασίεςΗ Μαρία Σάκκαρη δεν βρήκε ποτέ ρυθμό στο παιχνίδι της με την Σέλμπι Ρότζερς και ηττήθηκε εύκολα με 2-0 σετ (6-1, 6-3 σε 72 λεπτά).

Πολλά λάθη, κακό ποσοστό σε πρώτο σερβίς, οδήγησαν σε ένα ξεκίνημα που θα πρέπει να το αφήσει γρήγορα στην άκρη και να προετοιμαστεί για το επόμενο τουρνουά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

— wta (@WTA) August 5, 2022Η Ρότζερς της έχει πάρει τον αέρα καθώς μετρά 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με την Σάκκαρη να κινδυνεύει να πέσει ως το Νο5 την άλλη εβδομάδα, αν προχωρήσουν βαθιά στο Σαν Χοσέ, Ζαμπέρ και Μπαντόσα. Η Ελληνίδα τενίστρια είχε μόλις 45% πρώτο σερβίς και 27 αβίαστα λάθη (8 μόλις η αντιπαλός της), με αποτέλεσμα να χάσει υπερβολικά εύκολα.

Εφιαλτικό ξεκίνημα για Σάκκαρη και 1-0 η ΡότζερςΜε το αριστερό άρχισε το ματς για την Σάκκαρη που δέχτηκε break σε game που είχε προβάδισμα 40-15, αλλά έκανε ορισμένα αβίαστα λάθη που έφεραν ανατροπή.

Με love service game από τα καλά σερβίς της, η Ρότζερς έφτασε στο 2-0 και στη συνέχεια σε τριπλό break point με 0-40 στο σερβίς της Μαρίας! Η Σάκκαρη έσβησε τα πρώτα δύο, αλλά στη συνέχεια έκανε διπλό λάθος για να γίνει το 3-0 υπέρ της Αμερικανίδας.

Σε αντίθεση με την Ελληνίδα που είχε πολύ άσχημα ποσοστά στο πρώτο σερβίς, η Ρότζερς τα αξιοποιούσε και με αυτά έφτασε εύκολα στο 4-0. Τα πρώτα σημεία… ζωής στο ματς για την Μαρία ήρθαν στο επόμενο game το οποίο πήρε με δύο άσους, για να μειώσει σε 4-1.

Η Σάκκαρη βρέθηκε με τριπλό break point στο 0-40, αλλά δέχτηκε τρεις άσους και έχασε την ευκαιρία, για να βρεθεί πίσω στο σκορ με 5-1. Και σαν να μην έφτανε η χαμένη ευκαιρία να μπει στο σετ, δέχτηκε break με 0, για να χάσει το σετ τελικά με 6-1 μέσα σε 26 λεπτά.

— wta (@WTA) August 5, 2022Πρόωρο αντίο για Σάκκαρη με συνοπτικές διαδικασίεςΜε.. φόρα από το πρώτο σετ, η Ρότζερς άνοιξε το σκορ στο δεύτερο, με δύο πολύ καλά σερβίς. Η Σάκκαρη ισοφάρισε και στη συνέχεια προσπάθηκε να γυρίσει την κατάσταση, αλλά … μάταια.

Εχασε ευκαιρίες για break με την Αμερικανίδα να κρατά εύκολα το σερβίς της. Δεν άλλαξε κάτι στη συνέχεια με τις δύο αντίπαλες να κρατούν το σερβίς ως το 4-3. Εκεί η Σάκκαρη έδωσε το μπρέικ στην Ρότζερς από τα λάθη της και η Αμερικανίδα σέρβιρε κλείνοντας το ματς και την πρόκριση στην επόμενη φάση.