Οι Σαν Αντόνιο Σπερς επικράτησαν των Λος Άντζελες Λέικερς που αγωνίστηκαν χωρίς τον Λεμπρόν Τζέιμς με 117-11Ο και ο Γκρεγκ Πόποβιτς ισοφάρισε τον Ντον Νέλσον όσον αφορά τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του ΝΒΑ!

Διπλή σημασία είχε η νίκη των Σπερς επί των Λέικερς στο «AT&T Center» του Σαν Αντόνιο.

Εκτός του ότι τα «Σπιρούνια» παραμένουν στην διεκδίκηση της 10ης θέσης που οδηγεί στο play-in tournament (σ.σ. έχουν 25-40 ρεκόρ και είναι στην 12η θέση ενώ οι Πέλικανς με 27-37 στην 10η), ο Γκρεγκ Πόποβιτς κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία στο ΝΒΑ. Συγκεκριμένα έφτασε τις 1.335 νίκες στην καριέρα του και ισοφάρισε τον Ντον Νέλσον στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας στην ιστορία του ΝΒΑ. Πλέον χρειάζεται άλλη μία για να γίνει ο πολυνίκης προπονητής του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη, με όλα τα φώτα να στρέφονται στην εντός έδρας αναμέτρηση με τους Ράπτορς τα ξημερώματα της Πέμπτης!

Καλύτερος για λογαριασμό των Σπερς ήταν ο Ντεζούντε Μάρεϊ με 26 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ εξαιρετικές ήταν και οι επιδόσεις των Τζος Ρίτσαρτσον (18π., 4/5τρ.), Τζέικομπ Πελτλ (18π., 8ριμπ., 4ασ.) και Κέλντον Τζόνσον (13π., 6ριμπ.) Ουσιαστικά το Σαν Αντόνιο εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο ενώ απουσιάζει και ο Άντονι Ντέιβις.

Ο Τάιλερ Χόρτον-Τάκερ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Λέικερς με 18 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Ράσελ Ουέστμπρουκ (17π., 5/14σ., 10ριμπ., 6ασ.), Μαλίκ Μονκ (17π., 1/7τρ.) και Καρμέλο Άντονι (17π., 7ριμπ.) Αυτή ήταν η 8η ήττα για την ομάδα του Λος Άντζελες στα 10 τελευταία παιχνίδια και πλέον άρχισαν να ηχούν… καμπάνες όσον αφορά τη συμμετοχή τους στο play-in tournament καθώς έχουν 28-36 ρεκόρ και μόλις 3 νίκες μακριά από την 11η θέση και τους υπόλοιπους… διώκτες της.