O Γιανίκ Σίνερ πραγματοποίησε μία μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά στο Σινσινάτι.

Αν και βρέθηκε να χάνει με ένα σετ, ο Γιανίκ Σίνερ κυριάρχησε στη συνέχεια της αναμέτρησης κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ και με 4-6, 7-5, 6-4 προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά στο Σινσινάτι. Εκεί θα βρεθεί αντίπαλος με τον νικητή της αναμέτρησης Αλεξάντερ Ζβέρεφ – Μπεν Σέλτον.

Ο Ιταλός Νο.1 του κόσμου τελείωσε το ματς με 10 άσους (5 διπλά λάθη), με 48% περασμένα πρώτα service, κερδίζοντας το 84% των πόντων (36/43) και το 43% στο δεύτερο (20/47), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 6 από τις 16 ευκαιρίες για break.

Αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στον αγώνα, ο Ρώσος τενίστας ξεκίνησε καλύτερα και μόλις στο πρώτο service game του Σίνερ έκανε το πρώτο break στην αναμέτρηση. Με hold πήρε τρία games διαφορά (3-0) και, παρά το γεγονός ότι ο Ιταλός πήρε πίσω το break, στο δέκατο game του πρώτο σετ έκανε το 6-4 για να πάρει προβάδισμα στο ματς.

Στο δεύτερο σετ οι δύο παίκτες ξεκίνησαν με ένα break ο καθένας. Ο Σίνερ πίεσε ασφυκτικά τον Ρούμπλεφ, με τον Ρώσο να αντιστέκεται και να σβήνει τα οκτώ break points που εμφανίστηκαν στον Ιταλό. Βέβαια αυτό δεν έγινε και στο 9ο break point του Νο.1 στον κόσμο, με την ισοφάριση να έρχεται και το ματς να οδηγείται σε decider.

Το τελευταίο σετ ξεκίνησε με τον κάτοχο του Australian Open να κάνει επίδειξη δύναμης φτάνοντας πολύ γρήγορα στο 5-1. Ο Ρούμπλεφ προσπάθησε να μπει και πάλι μέσα στο παιχνίδι κατακτώντας τα επόμενα τρία games, όμως ο Σίνερ στη δεύτερη φορά που πήρε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς, τα κατάφερε σφραγίζοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά