Η Τσέλσι υπέστη βαριά ήττα (4-0) από την Άρσεναλ στο Camping World Stadium του Ορλάντο, κι ο προπονητής των «μπλε» Τόμας Τούχελ, εμφανίστηκε φανερά ανήσυχος για το επίπεδο ετοιμότητας του συνόλου του ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν.

Ο Γερμανός κόουτς της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, εξέφρασε την ανησυχία του, ότι η ομάδα του μπορεί να μην είναι έτοιμη για το πρώτο παιχνίδι της Premier League κόντρα στην Έβερτον στις 6 Αυγούστου. Οι «μπλε» ηττήθηκαν με 4-0 από την έτερη ομάδα του Βόρειου Λονδίνου Άρσεναλ σε φιλικό προετοιμασίας στο Camping World Stadium του Ορλάντο. Οι «κανονιέρηδες» κυριάρχησαν κατά κράτος μπροστά σε ένα κοινό 63.811 θεατών.

Μιλώντας μετά τον αγώνα, ο Τούχελ είπε ότι η ομάδα του «άξιζε να χάσει». Και πρόσθεσε: «Το ανησυχητικό είναι ότι το επίπεδο δέσμευσης σωματικά και ψυχικά για αυτό το ματς ήταν πολύ υψηλότερο για την Άρσεναλ παρά για εμάς. Έπαιξαν νομίζω με την ισχυρότερη ενδεκάδα. Αυτή ήταν η ενδεκάδα που θα προσπαθήσουν να ξεκινήσουν για τους αγώνες της Premier League. Από πλευράς μας σίγουρα δεν ήταν η πιο δυνατή ενδεκάδα μας. Αυτό είναι ένα μέρος μιας εξήγησης, αλλά μόνο ένα μικρό μέρος και το άλλο μέρος είναι ανησυχητικό. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είμαστε έτοιμοι σε δύο εβδομάδες».

Ο αγώνας ήταν η τρίτη και τελευταία εμφάνιση της Τσέλσι στην περιοδεία της στις ΗΠΑ. Είχαν νικήσει προηγουμένως τη μεξικανική ομάδα Κλαμ Αμέρικα με 2-1 και έχασαν στα πέναλτι από την ομάδα του MLS Charlotte FC. Η Τσέλσι έχει κάνει δύο μεγάλες μεταγραφές μέχρι στιγμής αυτό το καλοκαίρι με τον επιθετικό Ραχίμ Στέρλινγκ από τη Μάντσεστερ Σίτι και τον σέντερ μπακ Καλίντου Κουλιμπαλί από τη Νάπολι.

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι φυσικά το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Τοντ Μποέλι μετά την επιβολή κυρώσεων από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στον προηγούμενο ιδιοκτήτη Ρομάν Αμπράμοβιτς.