Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πιο έμπειρος και ουσιαστικός στα κρίσιμα σημεία, νίκησε τον Σέρβο, Χαμάντ Μετζέντοβιτς με 2-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά στο 250άρι χωμάτινο τουρνουά του Γκστάαντ της Ελβετίας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να σώσει τέσσερα set points στο 1ο σετ με αντίπαλο τον Σέρβο, Χαμάντ Μετζέντοβιτς και αφού απέφυγε την κακοτοπιά, στη συνέχεια επέβαλε τον ρυθμό του και με 7-6(6), 6-3 πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά στο στο 250άρι χωμάτινο τουρνουά του Γκστάαντ.

Επόμενος αντίπαλός του, την Παρασκευή (19/7) ο Φάμπιο Φονίνι, καθώς ο Ιταλός, νίκησε τον Περουβιανό, Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας με 3-6, 7-6(5), 7-5.

Έσωσε τέσσερα set points για το 1-0

Ο Χαμάντ Μετζέντοβιτς μπήκε καλύτερα στον αγώνα και διατήρησε την πρωτοπορία με 1-0, 2-1 και 3-2. Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 3-3 και στο 7ο game, έπειτα από δύο διπλά λάθη από τον Σέρβο, ο Τσιτσιπάς βρήκε ισάριθμα break points.

Σε εκείνο το σημείο σταμάτησε προσωρινά, καθώς ο Μετζέντοβιτς ένιωσε αδιαθεσία και αφού έλαβε ιατρική φροντίδα, επέστρεψε, διατηρώντας το σερβίς του για το 4-3.

Το σετ κύλησε μέχρι το 5-4 υπέρ του Σέρβου, με τον Μετζέντοβιτς να φθάνει στο 0-40 και σε τριπλό set point.

Εκεί φάνηκε η εμπειρία τού Τσιτσιπά, με δύο winners και έναν άσο ισοφάρισε, πήρε το game και το σετ πήγε στο tie break. Εκεί ο Σέρβος έχασε και 4ο set point στο 6-5, σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά που στην πρώτη δική του ευκαιρία πήρε το σετ με 7-6(6)

Ενα break απλοποίησε το 2ο σετ


Ο Τσιτσιπάς έσωσε break point, πριν κάνει το 1-0 στο 2ο σετ και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διατήρησε το σερβίς του για το 2-1 και το 3-2. Στο 6o game ο Έλληνας παίκτης βρήκε την ευκαιρία για το σημείο που απλοποίησε την κατάσταση. Νέο break για το 4-2 και «σβήνοντας» νέο break point, ξέφυγε με 5-2.

Ο Μετζέντοβιτς προσπάθησε να κρατηθεί στο παιχνίδι (5-3), όμως ο Τσιτσιπάς με love game, έκλεισε το σετ με 6-3 και εξασφάλισε την πρόκριση, έπειτα από αγώνα μιας ώρας και 43 λεπτών.