Στην απαλλαγή των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ (Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης) καθώς και των νομικών της Ομοσπονδίας Μπάρτζη και Σαράκη, εμμένει η ερευνήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας, Μαρία Ευθυμίου.

Η αρμόδια ερευνήτρια Μαρία Ευθυμίου – έπειτα από τις καταγγελίες της ΑΕΛ και του ίδιου του Αλέξη Κούγια για απόφαση που θεώρησε η ΠΑΕ του κάμπου ότι πλήττει το πρωτάθλημα της Super League 2 και παραβιάζει το καταστατικό – επιμένει πως πρέπει να απαλλαγούν σχετικά από την υπόθεση αυτή και να μην κηρυχθούν έκπτωτοι από τα αξιώματά τους οι Δημητρίου (αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ), Αντωνίου (αντιπρόεδρος) και Τζαφέρης (ταμίας). Η Πρωτοδίκης είχε εισηγηθεί την απαλλαγή τους αλλά το προεδρείο της Επιτροπής Δεοντολογίας είχε κρίνει ότι η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί στο Δικαστικό τμήμα και σε ακροαματική διαδικασία η οποία έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 27/4 μετά την αναβολή που είχε πάρει στις 15 Απριλίου.

Η Ευθυμίου δεν άλλαξε τη θέση της ούτε στην εκδίκαση της Τετάρτης καθώς ρωτήθηκε σχετικά από το προεδρείο. Το προεδρείο έδωσε προθεσμία για υπομνήματα μέχρι και τις 6 Μαϊου. Οι πέντε εμπλεκόμενοι – που κατέθεσαν τις θέσεις τους – κατηγορούνται για παραβίαση των κανονισμών και έχουν να κίνδυνο της έκπτωσης, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου, να τονίζει ότι η επίμαχη απόφαση άλλαξε έπειτα από παρότρυνση της UEFA. Ο Αλέξης Κούγιας ισχυρίστηκε ότι παραβιάστηκε το καταστατικό της ΕΠΟ και ζήτησε τις ανάλογες ποινές.