Ο Apex πρόκειται να γίνει ο πρώτος στεγόσαυρος που βγαίνει στο σφυρί σε δημοπρασία.

Ο πρώτος σκελετός στεγόσαυρου που βγαίνει στο σφυρί πρόκειται να πιάσει εκατομμύρια δολάρια στη Νέα Υόρκη.

Το όνειρο κάθε παιδιού είναι να περιπλανηθεί στον κήπο και να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με έναν πραγματικό δεινόσαυρο, ιδανικά έναν από τους λιγότερο τρομακτικούς που ακολουθούν μια λογική φυτική διατροφή.

Για τους περισσότερους από εμάς, ένα όνειρο είναι το μόνο που είναι, αλλά όχι για τον Τζέισον Κούπερ.

Ο ίδιος έχει συναντήσει δεινόσαυρους στην αυλή του όχι μία φορά, αλλά σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Στην πραγματικότητα, όταν πηγαίνει μια βόλτα στην ιδιοκτησία του στα νοτιοδυτικά της Αμερικής, είναι πολύ πιθανό να πέσει πάνω σε ένα πλάσμα από την προϊστορική εποχή.

Αλλά ακόμη κι έτσι, μπορεί να μην συναντήσει ποτέ ένα δείγμα σαν αυτό που έπεσε πάνω του πριν από μερικά χρόνια, ένα ζώο τόσο ογκώδες που αν εμφανιζόταν σε έναν δρόμο του Λονδίνου, θα είχε το μέγεθος ενός παλιού, διώροφου λεωφορείου.

Dinosaur hunter stumbles across million-dollar find https://t.co/PAWlSy9iJF

— BBC News (World) (@BBCWorld) May 31, 2024Ήταν ένας τεράστιος στεγόσαυρος, σε άριστη κατάσταση για ένα ζώο που πέρασε τα τελευταία 150 εκατομμύρια χρόνια κάτω από το έδαφος. Ο κ. Κούπερ τον ονόμασε «Apex» επειδή οι τρομερές του διαστάσεις θα τον καθιστούσαν κυρίαρχο ζώο στο περιβάλλον του. Με τη βοήθεια μερικών φίλων, το καθάρισε και το συναρμολόγησε ξανά.

Ο Apex πρόκειται να γίνει ο πρώτος στεγόσαυρος που βγαίνει στο σφυρί σε δημοπρασία.

Οι προσφορές αναμένεται να είναι μεγάλες. Τα απολιθώματα δεινοσαύρων έχουν γίνει επιθυμητά τρόπαια, πολυπόθητα από επιτυχημένους επιχειρηματίες της τεχνολογίας και αστέρες του Χόλιγουντ. Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους ακαδημαϊκούς παλαιοντολόγους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το να επιτρέπεται να καταλήγουν σε ιδιωτικά χέρια εμποδίζει την επιστημονική έρευνα και στερεί από το κοινό την ευκαιρία να τα εκτιμήσει.

Ο Νίκολας Κέιτζ φέρεται να αγόρασε ένα κρανίο τυραννόσαυρου για πάνω από 185.000 δολάρια το 2007 μετά από έναν πόλεμο προσφορών με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, αν και το επέστρεψε αφού προέκυψε ότι είχε κλαπεί.