Τσιούππης – Tsiouppis

Παγκόσμιο στίβου: Τρομερή Ρίτσαρντσον κατέκτησε το χρυσό στα 100μ γυναικών, απίστευτη μάχη στη δισκοβολία ανδρών

Παγκόσμιο στίβου: Τρομερή Ρίτσαρντσον κατέκτησε το χρυσό στα 100μ γυναικών, απίστευτη μάχη στη δισκοβολία ανδρών

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΛΙΔΗΣ
21.08.2023 | 23:53

Sha’Carri Richardson, of the United States, shouts out as she celebrates with her gold medal for winning the women’s 100 meters during the World Athletics Championships in Budapest, Hungary, Monday, Aug. 21, 2023. (AP Photo/Ashley Landis)
AP

Η Σακάρι Ρίτσαρντσον (ΗΠΑ) ήταν η μεγάλη νικήτρια στην κούρσα των 100μ γυναικών, ενώ ο Στολ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία με την τελευταία βολή του.

Η Σακάρι Ρίτσαρντσον (ΗΠΑ) έκανε την ανατροπή και έκοψε την πορεία των αθλητριών από τη Τζαμάικα στο δρόμο για το χρυσό στα 100 μέτρα στο τελευταίο αγώνισμα της ημέρας.

Η 23χρονη τρέχοντας στον ένατο διάδρομο τερμάτισε 10.65 και πέτυχε ρεκόρ διοργάνωσης και έφτασε στη νίκη. Παράλληλα ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο.

Η Σέρικα Τζάκσον κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με 10.72 ενώ η 36χρονη Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις το χάλκινο με 10.77 και έφτασε στο έκτο της μετάλλιο στη διοργάνωση στα 100 μέτρα (τα άλλα πέντε χρυσά).

Υπόθεση δύο παγκόσμιων πρωταθλητών ήταν το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία, σε ένα από τα συναρπαστικότερα αγωνίσματα της τρίτης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη. Νικητής αναδείχθηκε ο Ντάνιελ Στολ (Σουηδία) με 71,46 μ. στη έκτη και τελευταία του βολή.

Ο αθλητής πέτυχε ρεκόρ διοργάνωσης και απάντησε στον μεγάλο του αντίπαλο Κρίστιαν Τσεχ (Σλοβενία), που στην τελευταία του βολή προσπάθησε να του “κλέψει¨ το χρυσό μετάλλιο. Ο νεαρός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022 μπήκε στη βαλβίδα στην έκτη του προσπάθεια γνωρίζοντας πως έχει την τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό. Και η βολή του στα 7002 μ. του έδωσε για λίγη ώρα την ελπίδα πως τα κατάφερε.

Ο Στολ απάντησε αμέσως και κατέκτησε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο στη διοργάνωση. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Μίκολας Αλέκνα (Λιθουανία) με 68,85 μ., ένα χρόνο από το ασημένιο στο Όρεγκον.

Η απουσία του Πέδρο Πιτσάρδο από τη διοργάνωση, άλλαξε τα δεδομένα στο τριπλούν των ανδρών και άνοιξε το δρόμο σε άλλους σπουδαίους του αγωνίσματος.

Το επίπεδο του τελικού παρέμεινε υψηλό, παρά την απουσία του περσινού νικητή, και αυτό χάρη στον Χιούτζ – Φαμπρίς Ζανγκό (Μπουρκίνα Φάσο) που πέτυχε 17,64 μ. στο έκτο του άλμα. Ο νεαρός αθλητής χάρισε στη χώρα του το πρώτο της χρυσό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και στον εαυτό του το τρίτο στη διοργάνωση, μετά το ασημένιο στο Όρεγκον και το χάλκινο στην Ντόχα.

Η Κούβα πανηγύρισε δύο μετάλλια στο αγώνισμα με τους Λάσαρο Μαρτίνες και Κρίστιαν Νάπολες, που πέτυχαν 17,41 μ. και 17,40 μ. και κατέκτησαν το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο, αντίστοιχα.

Exit mobile version