Η πρωταθλήρια Ευρώπης στον ακοντισμό, Ελίνα Τζένγκο, και ο δευτεραθλητής Ευρώπης κλειστού στο τριπλούν, Νίκος Ανδρικόπουλος, ξεχωρίζουν ανάμεσα στις συμμετοχές για το μίτινγκ «Παπαφλέσσεια 2023».

Η αγωνιστική δράση στον στίβο έχει ξεκινήσει για τα καλά και στην Ελλάδα, με τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριες του αθλήματος να δίνουν το παρών στα μεγάλα εγχώρια μίτινγκ, όπως το μίτινγκ «Παπαφλέσσεια 2023» που θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου στην Καλαμάτα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό γυναικών, Ελίνα Τζένγκο, είναι ένα από τα μεγάλα όνοματα που θα βρεθούν φέτος στο μίτινγκ «Παπαφλέσσεια 2023». Η πρωταθλήτρια του ακοντισμού έχει ήδη δώσει τρεις αγώνες φέτος, έχοντας φετινό ρεκόρ 63.05μ. όταν στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η ίδια, βέβαια, έχει ήδη και το όριο για το ερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη τον Αύγουστο και το να διατηρηθεί σε καλή φόρμα έως τότε είναι ο πρώτος στόχος. Ο αγώνας στον ακοντισμό γυναικών προβλέπεται αρκετά καλός αφού η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Κ20 από την Κούβα, Γιουλένμις Αγκιλάρ, με ρεκόρ 64.17μ. θα συμμετάσχει όπως και η Σέρβα Μαρία Γιουτσένοβιτς που ήταν δεύτερη στο Ευρωπαϊκό κύπελλο της Λεϊρία, με 62.25μ.

Παράλληλα, ο δευτεραθλητής Ευρώπης στο τριπλούν κλειστού στίβου, Νίκος Ανδρικόπουλος, θα αγωνιστεί επίσης στο μίτινγκ της Καλαμάτας. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού νωρίτερα θα έχει αγωνιστεί και στο μίτινγκ «Βενιζέλεια» στα Χανιά ενώ το φετινό του ρεκόρ είανι 15.92μ., από το πέρασμα που έκανε στο διασυλλογικό. Μαζί του στο τριπλούν ανδρών θα αγωνιστούν και οι Δημήτρης Τσιάμης και Ανδρέας Πανταζής.

Η εξαιρετική νεαρή σπρίντερ, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, θα αγωνιστεί στο 200άρι της διοργάνωσης. Μετά από τον πολύ καλό χρόνο που έκανε στο μίτινγκ της Λεμεσού, όταν τερμάτισε σε 23.18 και έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ Κ23, θα έχει ακόμη μία ευκαιρία να βελτιωθεί σε μία κούρσα με καλό ανταγωνισμό αφού πέρα από την Ελληνίδα αντίπαλό της Άρτεμις Αναστασίου θα αγωνιστεί και η Αμερικανίδα Ντεζερέα Μπράιαντ, η οποία έχει ρεκόρ 22.18.

Παράλληλα, καλό αναμένεται να είναι το μήκος γυναικών με τη συμμετοχή της Σέρβας Μίλιτσα Γκαρντάσεβιτς να ξεχωρίζει ενώ στο ύψος την πρεμιέρα της στη σεζόν θα κάνει η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου, Μαρία Βούκοβιτς. Στο ύψος θα συμμετάσχει επίσης η Φινλανδή Έλα Γιουνίλα, η οποία έχει ρεκόρ 1.96μ., ενώ Τατιάνα Γκούσιν (1.94μ.) και Ελευθερία Χριστογεώργου (1.93μ.) θα αγωνιστούν επίσης.

Στα αγωνίσματα των ανδρών, ο Κουβανός σπρίντερ Ρανιέρ Μέινα που έχει τρέξει το 100άρι σε 9.99 ξεχωρίζει. Χρυσάφης και Τριβυζάς στα 100μ. και Γκαραγκάνης, Μυριανθόπουλος στα 200μ. θα συμμετάσχουν επίσης.