Αφήνει και την τελευταία ικμάδα δύναμης στο γήπεδο

Κάθε φορά που αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο, δεν προκαλεί καμία απορία γιατί είναι… σκασμένος από την κούραση. Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος δεν σταματάει να τρέχει, να πιέζει, να μαρκάρει, να επιστρέφει για να καλύψει χώρο και να προσφέρει υπεραριθμία, ή να εκμεταλλεύεται τα μέτρα που έχει μπροστά του για να διανύσει την απόσταση μέχρι την αντίπαλη περιοχή.

Κι αυτό είναι ένα στοιχείο από τα πολλά για τα οποία στον Παναθηναϊκό πήραν την απόφαση να κάνουν την οικονομική υπέρβαση το προηγούμενο καλοκαίρι και να τον πάρουν στον σύλλογο, έπειτα από διαπραγματεύσεις και κουβέντες που διήρκησαν πολλές μέρες σε μια αρκετά δύσκολη υπόθεση. Ο Παλάσιος δεν είναι απλά ένας εξτρέμ με περιορισμούς στο παιχνίδι του και καθήκοντα που να συνδέονται μονάχα με το επιθετικό κομμάτι.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που βάζει καλά στο μυαλό του την τακτική. Που ακόμα και την τελευταία στιγμή, όταν το σώμα δεν θα υπακούει καν, θα τρέξει για να μαρκάρει, να πέσει στα πόδια κάποιου για να τον σταματήσει, να κερδίσει χρόνο, να προσφέρει στην ομάδα με τον τρόπο που απαιτείται σε κάθε χρονικό σημείο.

Ακούραστος, θα φάει και «ξύλο» με σκληρά μαρκαρίσματα, θα βάλει σωστά το σώμα του για να κερδίσει παραβάσεις και να… πάρουν όλοι ανάσες από τους συμπαίκτες του, δεν θα φοβηθεί τα πόδια του και τα χτυπήματα, έχοντας στο μυαλό του το συμφέρον της ομάδας. Και αυτό τον έχει κάνει τρομερά απαραίτητο για το «τριφύλλι».