Από την κυκλοφορία του Enduro Veloce μέχρι την επέκταση του δικτύου και την εισαγωγή καινοτόμων πρωτοβουλιών, η MV Agusta συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της ως σημείο αναφοράς στη βιομηχανία μοτοσικλετών.

Εξαγορά και νέο συμβούλιοΝέα ΠροϊόνταΔίκτυο αντιπροσώπων«We Care»Μοτοσικλετιστική τέχνηΓια τους λάτρεις της MV AgustaΌνειρο απατηλόΗ MV Agusta είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ένα άκρως επιτυχημένο πρώτο εξάμηνο του 2024. Υπό τη νέα ηγεσία της Pierer Mobility AG, που ως γνωστόν είναι ο κατασκευαστής των KTM, Husqvarna και GasGas, η εταιρεία έχει δεχθεί σημαντικούς μετασχηματισμούς με μεγάλες εξελίξεις σε διάφορες πτυχές των εργασιών της.

Εξαγορά και νέο συμβούλιοΗ Pierer Mobility AG απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της MV Agusta αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της εταιρείας και φέρνοντας μια σειρά θετικών αλλαγών. Μεσοπρόθεσμα αναμένεται ετήσιος όγκος παραγωγής άνω των 10.000 premium μοτοσικλετών στις εγκαταστάσεις του Varese. Το νέο διοικητικό συμβούλιο με επικεφαλής τον Hubert Trunkenpolz είναι αυτό που καλείται να οδηγήσει τον μετασχηματισμό της MV Agusta, ανοίγοντας το δρόμο για ανάπτυξη και καινοτομία.

Νέα ΠροϊόνταΗ κυκλοφορία του Enduro Veloce τον Απρίλιο χαρακτηρίστηκε από τεχνολογία αιχμής, θέτοντας νέα πρότυπα στην κατηγορία των μοτοσικλετών Adventure. Το πρώτο εξάμηνο του 2024 κυκλοφόρησε επίσης το Superveloce1000 Serie Oro, αντιπροσωπεύοντας την επίτευξη ενός ακριβούς στόχου για την MV Agusta: τη δημιουργία ενός αντικειμένου που ενσωματώνει τις επιθυμίες κάθε μοτοσικλετιστή. Ο συνδυασμός της έρευνας και της τεχνολογικής καινοτομίας επέτρεψε στην MV Agusta να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους που τέθηκαν στην αρχή του έργου. Σήμερα, η αγορά βλέπει μια μοτοσικλέτα που αναμφίβολα αντιπροσωπεύει ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Περιορισμένο σε 500 τεμάχια, οι πρώτες μονάδες θα φτάσουν στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες. Οι παραδόσεις δύο άλλων αποκλειστικών μοντέλων ξεκίνησαν τους πρώτους 6 μήνες του έτους: του LXP Orioli και του Brutale 1000 RR Assen. Αυτές οι δύο περιορισμένες εκδόσεις ενσωματώνουν την ταυτότητα της MV Agusta μέσω της προσοχής στη λεπτομέρεια και στην απόδοση.

Δίκτυο αντιπροσώπωνΈχουν γίνει εκτεταμένες προσπάθειες για την ενίσχυση του δικτύου επίσημων αντιπροσώπων MV Agusta και η προσπάθεια είναι σε καλό δρόμο για να φτάσουν τον στόχο των 230 μέχρι το τέλος του 2024. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει 30 σημεία εξυπηρέτησης όπου οι πελάτες μπορούν να φροντίσουν τις μοτοσικλέτες τους σε εκπαιδευμένους τεχνικούς από το εργοστάσιο. Μεταξύ των πιο σημαντικών εγκαινίων νέων αντιπροσωπειών το πρώτο εξάμηνο του 2024 είναι τα εμβληματικά καταστήματα που ενσωματώνουν την ταυτότητα της μάρκας: Λος Άντζελες στη Βόρεια Αμερική, Πλίμουθ στο Ηνωμένο Βασίλειο και Βαλένθια στην Ισπανία. Η Ιταλία, η πατρίδα της MV Agusta, έχει δει το άνοιγμα νέων αντιπροσωπειών σε περιοχές που προηγουμένως δεν εξυπηρετούνταν, όπως η Φλωρεντία, το Μπάρι και η Τσεζένα, διασφαλίζοντας ότι περισσότεροι πελάτες έχουν πρόσβαση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες του εργοστασίου.

Ο διορισμός νέων αντιπροσώπων αποτελεί μόνο ένα αρχικό βήμα για τη διασφάλιση βέλτιστου επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών της ιταλικής φίρμας. Ένα άλλο θεμελιώδες καθήκον είναι η διασφάλιση του σωστού όγκου εκπαίδευσης και έχοντας αυτόν το στόχο κατά νου η MV Agusta ανέπτυξε το MV Accademia τον Απρίλιο. Αυτή η πρωτοβουλία συνίσταται σε ένα εκτενές πρόγραμμα εκπαίδευσης αντιπροσώπων που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την κυκλοφορία του Enduro Veloce. Το MV Accademia αντιπροσωπεύει μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία και την απόλυτη πρωτιά στην ιστορία της εταιρείας. Εξοπλίζοντας τους αντιπροσώπους με το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης, η MV Agusta διασφαλίζει ότι οι πελάτες λαμβάνουν απαράμιλλη εξυπηρέτηση και υποστήριξη, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση της μάρκας για ποιότητα και απόδοση. Οι εκπαιδευτικές μονάδες αναπτύσσονται επίσης συνεχώς για να διασφαλίζεται ότι οι τεχνικοί της MV είναι πάντα ενήμεροι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που εξοπλίζει κάθε μοντέλο Agusta.

Κρίσιμη για την ικανοποίηση των πελατών είναι η ικανότητα των αντιπροσώπων να εξυπηρετούν και να συντηρούν αποτελεσματικά τις μοτοσικλέτες των πελατών τους. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις το 2023 αφορά στη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, η οποία δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για ένα μικρό διάστημα, λόγω της μεταφοράς της αποθήκης στην Αυστρία. Αυτές οι προκλήσεις έχουν πλέον ξεπεραστεί και ανταλλακτικά είναι πλέον διαθέσιμα στους αντιπροσώπους εντός λίγων ημερών από την υποβολή της παραγγελίας.

«We Care»Χάρη στην επιτυχή επίλυση μιας τέτοιας πρόκλησης, η MV Agusta ξεκίνησε την καμπάνια «We Care» το Μάρτιο. Αυτή η καμπάνια προσκάλεσε όλους τους κατόχους μοντέλων MV Agusta μετά το 2018 να κάνουν έναν δωρεάν έλεγχο και να επωφεληθούν από έκπτωση 20% στα ανταλλακτικά. Ο στόχος ήταν να επανασυνδεθούν οι πελάτες με το δίκτυο αντιπροσώπων παγκοσμίως και να βιώσουν τη δέσμευση της εταιρείας να βάζει τους πελάτες της στην πρώτη γραμμή, μια από τις βασικές αξίες του αναζωογονημένου οράματος της MV Agusta.

Μοτοσικλετιστική τέχνηΗ MV Agusta παράγει τέχνη σε δύο τροχούς και αυτό επιβεβαιώνεται από διάφορες πρωτοβουλίες. Μετά το ντεμπούτο του στο Art Basel Miami τον περασμένο Δεκέμβριο, το μοντέλο Superveloce Arsham συνέχισε να αιχμαλωτίζει το κοινό στην περίφημη Biennale Venezia. Αυτή η εμβληματική μοτοσικλέτα, που γεννήθηκε από τη συνεργασία μεταξύ της MV Agusta και του διάσημου καλλιτέχνη Daniel Arsham, αναδεικνύει την αφοσίωση στο συνδυασμό τέχνης και μηχανικής, δημιουργώντας μοτοσικλέτες που δεν είναι μόνο μηχανές υψηλών επιδόσεων αλλά και έργα τέχνης. Το Superveloce Arsham εξακολουθεί να εκτίθεται στην Chiesa di Santa Caterina στη Βενετία στην έκθεση Arsham 2024.

Το Superveloce Arsham εκτέθηκε επίσης στην εκδήλωση FuoriConcorso, στο εκπληκτικό τοπίο της λίμνης Κόμο. Εκεί, η MV Agusta σαν μοναδικός εκθέτης μοτοσικλέτας στην εκδήλωση, παρουσίασε το Superveloce Arsham μαζί με το Superveloce 98 και το Enduro Veloce. Επίσης, το μοντέλο Dragster εμφανίστηκε στην ταινία “Argylle”, συμβολίζοντας τη συνέργεια μεταξύ κινηματογραφικής τέχνης και μηχανικής ακριβείας. Η παρουσία της MV Agusta σε αυτό το κινηματογραφικό αριστούργημα γιορτάστηκε με ένα μοναδικό Dragster RR με το χαρακτηριστικό κίτρινο σχέδιο Argylle.

Οι ομοιότητες μεταξύ της MV Agusta και των high-end ωρολογοποιών υπογραμμίστηκαν από την ανακοίνωση της αποκλειστικής συνεργασίας με την πρώτη έκδοση του Milano Watch Week, που θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Οκτωβρίου 2024. Αυτή η διάσημη έκθεση θα γιορτάσει την τέχνη της ωρολογοποιίας, συγχωνεύοντάς τη με την καλύτερη ιταλική αριστεία και καθιστώντας τη σαν ένα γεγονός που γιορτάζει το «la dolce vita». Η MV Agusta εμπνέεται συνεχώς από τη βιομηχανία ρολογιών με την οποία μοιράζεται τη δεξιοτεχνία και την προσοχή στις λεπτομέρειες, καθώς και την εστίαση στη δημιουργία πάντα εμβληματικών αντικειμένων που προορίζονται να γίνουν τα must των συλλεκτών. Επιπλέον, η παρουσία των απίστευτα επιμελημένων και πολύτιμων ειδικών κιτ που παρέχονται με κάθε περιορισμένης έκδοσης MV Agusta, θυμίζει τη λογική «κουτί και χαρτιού», χαρακτηριστική της βιομηχανίας ρολογιών.

Για τους λάτρεις της MV AgustaΗ MV Agusta με υπερηφάνεια ανακοινώνει την κυκλοφορία του νέου βιβλίου «MV Agusta Motorcycle Art, The New Era», που αφηγείται την πλούσια ιστορία και την κληρονομιά της μάρκας, ένας φόρος τιμής στο πάθος και την αφοσίωση που χαρακτηρίζει κάθε προϊόν της ιταλικής εταιρείας. Οι λάτρεις της MV Agusta μπορούν επίσης να απολαύσουν τις τελευταίες συλλογές ρούχων με κομψά και λειτουργικά σχέδια. Από τον εξοπλισμό ιππασίας μέχρι την καθημερινή ένδυση, κάθε μία από αυτές τις συλλογές προσφέρει το δικό της κομψό φόρο τιμής στην ιταλική κληρονομιά και την αποφασιστικότητα της MV Agusta να προσφέρει εξαιρετική ποιότητα σε κάθε τομέα.

Ο Luca Martin, Διευθύνων Σύμβουλος της MV Agusta Motor S.p.A., σχολίασε: «Είμαι εξαιρετικά περήφανος για ό,τι έχει γίνει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, που ήταν μια μεταμορφωτική περίοδος για την MV Agusta, η οποία συνεχίζεται. Με την υποστήριξη της Pierer Mobility AG είμαστε προετοιμασμένοι για πρωτοφανή ανάπτυξη και επιτυχία. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε εξαιρετικά προϊόντα και εμπειρίες στους πελάτες μας.»

Όνειρο απατηλόΌ,τι διαβάσατε μέχρι αυτό το σημείο αφορά σε δελτίο τύπου του ιταλικού εργοστασίου, το οποίο και απευθύνεται σε ένα περιορισμένο κοινό με γεμάτο πορτοφόλι. Οι τιμές των μοντέλων ξεκινούν από τα 18.900€ και φθάνουν μέχρι τα 78.000€, σίγουρα δεν αγγίζουν το ευρύ κοινό και ακόμα πιο σίγουρα απευθύνονται σε πελάτες χωρίς οικονομικό πρόβλημα. Η MV Agusta είναι αυτό που λέμε κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων και αυτό, σαν φυσικό επακόλουθο, αντικατοπτρίζεται στην τιμή αγοράς. Ευτυχώς που, σαν συντάκτης μοτοσικλέτας που είμαι, κάποια στιγμή θα μπορέσω να οδηγήσω κάποιο/κάποια εκ των ιταλικών μοντέλων προκειμένου να σας ενημερώσω από πρώτο χέρι πως συμπεριφέρεται και που διακρίνεται μια μοτοσικλέτα αυτής της κατηγορίας. Ή μήπως όχι;

Φωτογραφίες: MV Agusta