Ο Εργκίν Αταμάν έμοιαζε να προοικονομεί το φινάλε της συνεργασίας του με την Αναντολού Εφές στο τέλος της σεζόν.

Ο Εργκίν Αταμάν ήταν εξαιρετικά συγκινημένος στο flash interview, ύστερα από το νίκη της Εφές κόντρα στη Μονακό. Ίσως γνώριζε τι θα ακολουθήσει. Στη συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος προπονητής θαρρείς πως έκανε έναν πρόωρο αποχαιρετισμό στην ομάδα, με την οποία κατέκτησε δύο τρόπαια της EuroLeague.

«Διανύουμε μία ευαίσθητη περίοδο και μπορώ να κάνω συναισθηματικές δηλώσεις. Θα πάρουμε την απόφαση αν θα συνεχίσω στον πάγκο της Ανατολού Εφές μαζί με τον πρόεδρο στο τέλος της σεζόν. Δεν έχουμε φτάσει σε οριστική απόφαση. Ειλικρινά είναι μία δύσκολη σεζόν, η οποία μας έχει φθείρει. Μιλάμε για μπάσκετ, αυτό που έγινε σε αυτό το σπορ έχει γράψει ιστορία, αλλά φέτος αποτύχαμε. Γι’ αυτό στο τέλος της σεζόν ίσως χρειάζεται μία αλλαγή για όλους. Είμαστε μία οικογένεια, η Εφές θα είναι για πάντα η οικογένειά μου, ακόμη και αν φύγω. Αποχώρησα και στο παρελθόν και μετά επέστρεψα. Όπως είπα, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απόφαση, αλλά χρειάζεται μία αλλαγή», είπε ο Αταμάν.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στο μέλλον του, χωρίς αυτή τη φορά να κατονομάσει τον Παναθηναϊκό ως μία από τις ομάδες που επιθυμούν τη συνεργασία μαζί του. «Δεν νομίζω ότι θα παραμείνω μόνο στον πάγκο της Τουρκίας. Μετά από δύο κατακτήσεις, υπάρχουν κάποιες προσφορές από ομάδες της EuroLeague», ήταν τα λόγια του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη Φενέρμπαχτσε, αντίπαλο του Ολυμπιακού στα play-offs: «Μία άλλη τουρκική ομάδα συνεχίζει το δρόμο της, ελπίζω η Φενέρ να κάνει ό,τι εμείς τις δύο τελευταίες σεζόν και να κερδίσει τον τίτλο».