Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τα κάκιστα μαντάτα για τον Πάολο Φερνάντες τα οποία υποχρεώνουν την ΑΕΚ να τρέξει την υπόθεση απόκτησης δύο ακραίων επιθετικών, η την παραμονή Άμραμπατ…

Η ανάγκη για επιπλέον ενίσχυση στο άκρο της επίθεσηςΤο πρωί με ξυπνάς με μαντάτα κακά… Όχι με φιλιά (αν και ευτυχώς ο γιος μου δεν με ξεχνάει). Έτσι κάπως ήταν το πρωινό τούτο με την εξέλιξη του τραυματισμού του Πάολο Φερνάντες. Ο 25χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός πλήρωσε ακριβά το τίμημα της επιθυμίας να είναι πιο έτοιμος σε επίπεδο δύναμης και φυσικής κατάστασης με το ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης που έκανε με προσωπικό γυμναστή στη Σαραγόσα. Κάτι που πλέον φυσικά συμβαίνει σχεδόν με όλους, αντε τους περισσότερους, ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο. Σωστή προσέγγιση είναι αλλά θέλει και μεγάλη προσοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μου άλλωστε στο προσωπικό πρόγραμμα που είχε λάβει ο Πάολο Φερνάντες από το τεχνικό team της ΑΕΚ δεν υπήρχε πολύ έντονη δουλειά συνολικά και δη στο κομμάτι της δύναμης και της φυσικής κατάστασης. Αντιθέτως μάλιστα. Ωστόσο επαναλαμβάνω είναι κάτι που επιλέγουν και κάνουν οι περισσότεροι πλέον επαγγελματίες ποδοσφαιριστές για να είναι έτοιμοι και σε πολύ καλό επίπεδο για το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Μάλιστα εδώ υποστήριζαν κάποιοι ότι κακώς δεν δουλεύουν ατομικά οι παίκτες στην περίοδο διακοπών του.

ΑΕΚ: Το teaser της «Ένωσης» για τη νέα φανέλα με πρωταγωνιστή τον Θωμά Μαύρο (vid)

Όλα πρέπει να γίνονται, καταλαβαίνω το σκεπτικό, αλλά υπάρχει και η κακιά στιγμή. Για τον Πάολο Φερνάντες ήταν η κάκιστη. Τώρα προέχει να στηριχθεί το παιδί στο ψυχολογικό – πνευματικό κομμάτι. Η ΑΕΚ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά από τη πρώτη στιγμή της είδησης σε αυτό το κομμάτι. Έχει καταφέρει να του περάσει το μήνυμα πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα, του έδειξε από τη πρώτη στιγμή εμπιστοσύνη, τον βοήθησε σε ότι χρειάστηκε για να προγραμματιστεί άμεσα η επέμβαση στην Βαρκελώνη και φυσικά θα του σταθεί στο πλευρό του σε όλο το διάστημα αποκατάστασης και έως την επιστροφή που είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι περιόδου για έναν αθλητή.

ΑΕΚ: Σχολιασμός ισότιμης ακουστικής περιγραφής αγώνων στην OPAP ARENA! (vid)Το ίδιο σημαντική είναι όλη η αγάπη που λαμβάνει από τους φίλους της ΑΕΚ και όχι μόνο. Τα μηνύματα συμπαράστασης, στήριξης και αγάπης είναι αυτά που δίνουν επιπλέον ψυχολογική δύναμη στον 25χρονο Ισπανό ακραίο επιθετικό. Πρόσφατα μας το εξήγησε στην εκπομπή στο YouTube στα “σκαλάκια” ο Κώστας Γαλανόπουλος, πόσο σημαντικό ήταν ότι λάμβανε μηνύματα αγάπης και στήριξης από τον κόσμο, πόσο τον βοήθησαν να μη τον πάρει από κάτω και να μη το βάλει κάτω ο ίδιος, σε μια περίοδο που όπως μας εκμυστηρεύτηκε “νιώθεις μόνος και βλέπεις σαν βουνό το διάστημα που είσαι εκτός και νιώθεις ότι δεν είσαι μέλος της ομάδας”.

Η ανάγκη για επιπλέον ενίσχυση στο άκρο της επίθεσης

Από την πρώτη στιγμή και τα μέλη του τεχνικού team, οι συμπαίκτες του, έχουν επικοινωνήσει μαζί του, για να του δώσουν δύναμη και να τον κάνουν να νιώσει σημαντικός και ότι θα τον περιμένουν να επιστρέψει πιο δυνατός από αυτή την κακή και δύσκολη περιπέτεια. Επίσης και εξίσου σημαντικό για τον ποδοσφαιριστή στο κομμάτι της ψυχολογίας και της πνευματικής του κατάστασης. Η ευχή είναι πλέον να πάνε όλα καλά με τον Πάολο Φερνάντες στην προγραμματισμένη επέμβαση για τον αχίλλειο στην Βαρκελώνη και φυσικά να επιστρέψει γερός και πιο δυνατός από αυτή τη δοκιμασία, στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη, το επόμενο κομμάτι που πρέπει να απασχολεί (και συμβαίνει εδώ και δύο 24ωρα) την ΑΕΚ είναι η ενίσχυσή της, στη θέση που υπάρχει και χρησιμοποιείται ο 25χρονος Ισπανός ακραίος επιθετικός. Εκεί στο δεξί, κατά κύριο λόγο αλλά και αριστερό, φτερό της κιτρινόμαυρης επίθεσης. Το καλό νέο για τους νταμπλούχους είναι πως ήδη αναζητούσαν παίκτη για εκεί και είναι δεδομένο ότι υπάρχει έτοιμη σχετική λίστα με περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Η αναζήτηση είχε ξεκινήσει ελέω Νόρντιν Άμραμπατ που έχει εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ολλανδία.

ΑΕΚ: Θα είναι αυτή η νέα εμφάνιση για τη σεζόν 2023/24;Βέβαια και πέρυσι το ίδιο είχε πει και με την ΑΕΚ εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Η περίπτωση του Ολλανδομαροκινού όσο δεν κλείνει σε άλλη ομάδα παραμένει ανοιχτή για τους πρωταθλητές και Κυπελλούχους Ελλάδας αφού εξακολουθεί να έχει φανατικούς θαυμαστές μέσα στην ομάδα και τυγχάνει της απόλυτης εκτίμησης και εμπιστοσύνης του Ματίας Αλμέιδα όπως θαρρώ διαπιστώσαμε εύκολα όλοι μας όλη τη σεζόν που μας πέρασε. Αποτέλεσε σημαντικότατο κομμάτι του ρόστερ και αξιοποιήθηκε σε απόλυτο βαθμό από τον Πελάδο.

Όπως και να ‘χει η αναζήτηση για ακραίο επιθετικό, ή πιο σωστά για δύο ακραίους επιθετικούς, είναι ήδη σε εξέλιξη και ίσως επιστρέψουν και κάποια ονόματα από εντός συνόρων περιπτώσεις που είχαν προταθεί για τα άκρα της επίθεσης. Είναι ένα θέμα επαναλαμβάνω που δεδομένα ήδη έχει απασχολήσει, από τη πρώτη στιγμή ενημέρωσης για το πρόβλημα με τον Πάολο Φερνάντες, τους ανθρώπους της ΑΕΚ που τρέχουν τα ζητήματα ενίσχυσης του ρόστερ. Άλλωστε αντικειμενικά δεν βγαίνουν τα πρόσωπα για τα φτερά της επίθεσης όπου τη δεδομένη στιγμή και με όσους υπάρχουν στο δυναμικό μπορεί να υπολογίζονται για δεξιά και αριστερά οι: Γκατσίνοβιτς, Ελίασον και κατά ανάγκη Λιβάι Γκαρσία και Τσούμπερ που χρησιμοποιούνται απο τον Αλμέιδα ως επιθετικοί…

Υγ: Η Νέα Φιλαδέλφεια φιλοξενεί απόψε ένα εξαιρετικά σημαντικό ματς της Εθνικής μας ομάδας και η στήριξη του κόσμου είναι απαραίτητη απέναντι στην Ιρλανδία. Με τις τιμές εισιτηρίων θα μπορούσαν να τα είχαν πάει καλύτερα στην ΕΠΟ. Όπως και να έχει είναι σημαντική βραδιά για την πόλη μας με την έννοια της αναμέτρησης αλλά και της φιλοξενίας αντιπάλων οπαδών για πρώτη φορά. Τεράστια σημασία για την ΑΕΚ και την πόλη όπου θα βρεθούν στο γήπεδο σήμερα το βράδυ 3.000 Ιρλανδοί αν έχω ενημερωθεί σωστά.