Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Φιλ Τζάκσον θα είναι εκείνος που θα δώσει τις συμβουλές του στους Λέικερς σχετικά με την ανάληψη του επόμενου προπονητή.

Οι Λέικερς ολοκλήρωσαν νωρίς την σεζόν τους μένοντας εκτός play-in τουρνουά παρουσιάζοντας απογοητευτική εικόνα κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεών τους. Η… καταστροφή για τους «λιμνάνθρωπους» είχε σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Φρανκ Βόγκελ, ενός προπονητή που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2020.

Στην διαδικασία της αναζήτησης του νέου προπονητή για την ομάδα, οι υπεύθυνοι ζήτησαν από τους Μπακς να κάνουν τη σχετική συνέντευξη στον assistant coach του Μάικ Μπουντενχόλζερ, Ντάρβιν Χαμ. Ωστόσο, οι νέες πληροφορίες που έρχονται από αμερικανικά εδάφη και συγκεκριμένα από τον δημοσιογράφο του ESPN, Έιντριαν Βοϊναρόφσκι, η ομάδα του Λος Άντζελες θα επιστρατεύσει… τα μεγάλα όπλα για την επόμενη κίνησή τους.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως ο Φιλ Τζάκσον θα δώσει τις συμβουλές του και θα καθοδηγήσει τους Λέικερς για την εύρεση τεχνικού. Ο θρυλικός προπονητής είχε διπλή θητεία στους purple and gold στην πορεία της καριέρας του (1999-2004, 2005-2011) και κατέκτησε 5 πρωταθλήματα (2000-2002, 2009, 2010).