O δις παγκόσμιος πρωταθλητής δοκίμασε την Lancia Ypsilon Rally4 HF, με την οποία η ιταλική μάρκα επιστρέφει στους αγώνες ράλλυ.

Μίκι Μπιαζιόν και Lancia. Τι αναμνήσεις φέρνει αυτός ο συνδυασμός στους λάτρεις των ράλλυ. Ο – 66χρονος πλέον – Ιταλός είχε κατακτήσει δύο παγκόσμιους τίτλους στα ράλλυ με την Martini Racing και τη Lancia Delta, το 1988 και το 1989. Εκείνα τα δύο χρόνια είχε επικρατήσει και στο Ράλλυ Ακρόπολις.

Η Lancia έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα κατασκευαστών στο WRC, εκ των οποίων οι έξι συνεχόμενοι (από το 1987 έως και το 1992). Τώρα η ιταλική εταιρεία, με τη βοήθεια του Μπιαζιόν, επιστρέφει στα ράλλυ. Αρχικά από το ιταλικό πρωτάθλημα, με την εικονιζόμενη Ypsilon Rally 4 HF την οποία δοκίμασε ο Μπιαζιόν.

Η Lancia Ypsilon Rally4 HF εφοδιάζεται με τρικύλινδρο turbo 1.2 κινητήρα βενζίνης, ο οποίος αποδίδει 212 ίππους. Η κίνηση περνά στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων, ενώ το αγωνιστικό αυτοκίνητο εφοδιάζεται και με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

«Οφείλω να παραδεχτώ ότι η αρχική αίσθηση με το αυτοκίνητο είναι εξαιρετική. Δουλέψαμε για να βελτιώσουμε την απόδοσή του, ρυθμίζοντας αρκετές παραμέτρους. Την απόκριση του κινητήρα, την πρόσφυση, τις αναρτήσεις, τα φρένα και τη λειτουργία του κιβωτίου. Νιώθω τιμή που συμμετέχω στην εξέλιξη τόσο του αγωνιστικού αυτοκινήτου όσο και του μοντέλου παραγωγής, της Ypsilon HF», δήλωσε ο Μπιαζιόν, o οποίος φωτογραφήθηκε με τον CEO της Lancia, Λούκα Ναπολιτάνο.

Ανάλογα με την επιτυχία του προγράμματος στην κατηγορία Rally4, η Lancia θα εξετάσει μελλοντικά τη συμμετοχή της σε κορυφαίο επίπεδο στο WRC.

Photo Credits: Stellantis