Με την ολοκλήρωση του 3ου σετ και τον Άντι Μάρεϊ να έχει προβάδισμα με 2-1 κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο αγώνας διεκόπη λόγω προχωρημένου της ώρας και θα συνεχιστεί την Παρασκευή το απόγευμα.

Δεύτερο παιχνίδι στο κεντρικό κορτΟ νικητής με τον Λάσλο ΤζέρεΠιο ψύχραιμος στο tie break και 1-0 ο ΤσιτσιπάςΟ Μάρεϊ απάντησε με το ίδιο νόμισμα και 1-1Το πρώτο break έφερε το 2-1 για τον ΜάρεϊΜε έναν απρόσμενο τρόπο σταμάτησε ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Άντι Μάρεϊ στο κεντρικό κορτ του Wimbledon. Με την ολοκλήρωση του 3ου σετ και τον Μάρεϊ να έχει προβάδισμα με 2-1 σετ, ο αγώνας διεκόπη λόγω προχωρημένου της ώρας και θα συνεχιστεί την Παρασκευή, όχι πριν από τις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Το μεγάλο παιχνίδι διεκόπη 20 περίπου λεπτά πριν από τις 23:00, ώρα Λονδίνου κι ενώ ο Άντι Μάρεϊ αποκτούσε το προβάδισμα με 6-7(3), 7-6(2), 6-4.

Μάλιστα στο 10ο game το 3ου σετ και με τον Μάρεϊ να έχει δύο set points στο 40-15, ο Σκωτσέζος κάνοντας αντίθετη κίνηση με την πορεία της μπάλας σωριάστηκε στο γρασίδι, πιάνοντας τους προσωγωγούς. Παρόλα αυτά σηκώθηκε, τελείωσε το σετ με 6-4 και ακολολύθησε η διακοπή.

Ο λόγος που ο αγώνας σταμάτησε είναι γιατί στις εγκαταστάσεις του Wimbledon υπάρχει το περιθώριο μέχρι τις 23:00 να γίνει οποιαδήποτε δράση, καθώς μετά είναι ώρα κοινής ησυχίας.

Centre Court rises for @andy_murray who leads two sets to one.

To be continued tomorrow…#Wimbledon pic.twitter.com/Zn5nkdXF3f

— Wimbledon (@Wimbledon) July 6, 2023Δεύτερο παιχνίδι στο κεντρικό κορτΟ αγώνας για τον 2ο γύρο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Παρασκευής (7/7) στο κεντρικό γήπεδο. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα ανοίξει στις 15:30 ώρα Ελλάδος ο αγώνας του Αλκαράθ με τον Γάλλο, Αλεξάντερ Μίλερ και αμέσως μετά, όχι πριν από τις 17:00 ώρα Ελλάδος, οι Τσιτσιπάς και Μάρεϊ θα ολοκληρώσουν τον αγώνα τους.

Andy Murray slips on the grass at Wimbledon.

He fell to the floor & grimaced.

I’m not going to lie, my heart sank.

He seems to be okay, but this was scary.

The last thing this man needs is another injury.

He’s still fighting. pic.twitter.com/jUZY1cSipH

— The Tennis Letter (@TheTennisLetter) July 6, 2023Ο νικητής με τον Λάσλο ΤζέρεΟ νικητής στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Λάσλο Τζέρε. Ο Σέρβος (Νο.60) νίκησε τον Αμερικανό, Μπεν Σέλτον με 3-6, 6-3, 7-6(5), 6-3 και περιμένει τον Τσιτσιπά ή τον Μάρεϊ.

Η διακοπή μπορεί να αποδειχθεί ευεργητική και για τους δύο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να ανασυγκροτηθεί και για τον 36χρονο Μάρεϊ που είχε την πτώση λίγο πριν κατακτήσει το 3ο σετ.

Πιο ψύχραιμος στο tie break και 1-0 ο ΤσιτσιπάςΜε δύο winners και κλείνοντας το game με άσο, ο Τσιστιπάς προηγήθηκε 1-0. Με τον ίδιο τρόπο (τρεις winners) o Τσιτσιπάς έκανε το 2-1, όμως στη συνέχεια με τέσσερα λάθη (τρία με το φόρχαντ) έδωσε την ευκαιρία στον Μάρεϊ να φθάσει σε love game για το 2-2.

Με το 1ο σερβίς να είναι σε ποσοστό 75% στην αρχή του αγώνα, ο Τστιτσιπάς έκανε το 3-2, όμως τα αβίαστα λάθη συνεχίζονταν στα service game του Βρετανού (3-3).

Ο πρώτος κίνδυνος για τον Τσιτσιπά στο 15-30, «έσβησε» με τρεις σερί σερί πόντους για το 4-3, όμως ο Μάρεϊ απάντησε με νέο love game για το 4-4.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε, με τον Τσιτσιπά να κάνει με άνεση το 5-4, να προηγείται με 0-30, αλλά με τον Μάρεϊ με σερί πόντων να ισοφαρίζει 5-5.

Ο Έλληνας παίκτης με το πρώτο δικό του love game πήγε στο 6-5. Η πρώτη ευκαιρία για break point στον αγώνα, ήταν και set point για τον Τσιτσιπά, όταν στο 40-40 ο Μάρεϊ δεν δικαιώθηκε στο challenge, που ζήτησε.

Όμως η ευκαιρία πήγε χαμένη και το σετ κρίθηκε στο tie break. Εκεί ο Τσιτσιπάς πέτυχε mini break για το 4-3, σερβίροντας έκανε το 6-3 και υποχρεώνοντας τον Μάρεϊ να τρέξει και να κάνει λάθος, κατέκτησε το σετ με 7-6(3) σε 58 λεπτά και έχοντας 10 περισσότερους winners (21-11) από τον Σκωτσέζο.

Ο Μάρεϊ απάντησε με το ίδιο νόμισμα και 1-1Με τους παίκτες να διατηρούν το σερβίς του στα δύο πρώτα games, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε το 40-15 του Μάρεϊ, όμως δεν έγινε περισσότερο απειλητικός (2-1). Ο Τσιτσιπάς ξεκινώντας και το 2ο σετ με υψηλά ποσοστά στο 1ο σερβίς (8/11 και 73%) ισοφάρισε άνετα σε 2-2.

Στο 6ο game o Μάρεϊ προσπάθησε να απειλήσει στο σερβίς τού Τσιτσιπά, το 40-0 έγινε 40-40, όμως δεν έδωσε άλλη ευκαιρία στον Βρετανό για το 3-3. Με τρεις στη σειρά winner και έναν άσο, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 4-4, όμως ο Μάρεϊ βλέποντας τον αντίπαλό του να κάνει τέσσερα λάθη, προηγήθηκε 5-4.

Ο Τσιτσιπάς αντέδρασε σωστά στη στιγμή πίεσης στο 30-30, ισοφάρισε σε 5-5. Ο Μάρεϊ μετά τα τέσσερα αβίαστα λάθη από τον Τσιτσιπά στο 11ο game, προγήθηκε 6-5, αλλά και το 2ο σετ πήγε στο 6-6 και σε νέο tie break.

Ο Μάρεϊ, μετά το λάθος του Τσιτσιπά, έκανε mini break για το 2-1, πήγε στο 4-1, με νέο αβίαστο λάθος του Τσιτσιπά με το φόρχαντ προηγήθηκε 5-2 και σερβίροντας, κατέκτησε το σετ με 7-6(2), έπειτα από αγώνα δύο ωρών.

Το πρώτο break έφερε το 2-1 για τον ΜάρεϊΤο 3ο σετ άρχισε με διαφορετικό σενάριο, σε σχέση με τα δύο πρώτα. Ο Μάρεϊ προηγήθηκε 0-40 και στην πρώτη του ευκαιρία έκανε το break και διατηρώντας με άνεση το σερβίς του, πήρε αέρα δύο game (2-0).

Ο Τσιτσιπάς έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 4ο game, όταν βρήκε σε δύο περιπτώσεις break point, όμως ο Μάρεϊ με ψυχραιμία βγήκε από τη δύσκολη θέση για το 3-1.

Ο Βρετανός, με άσο έκλεισε το 6ο game για το 4-2, με τον Τσιτσιπά να μειώνει εκ νέου με love game σε 4-3 και να ψάχνει το πολυπόθητο break. Ο Μάρεϊ με άνεση έκανε το 5-3, ο Τσιτσιπάς μετά τα δύο σερί λάθη από τον Μάρεϊ, μείωσε σε 5-4 και τα έπαιξε όλα για όλα στο 10ο game.

Εκεί τρία λάθη από τον Τσιτσιπά, έφεραν τον Μάρεϊ στο 40-0 και σε τρεις ευκαιρίες να πάρει το σετ, στη 2η είχε την πτώση, στην 3η έκλεισε το σετ με 6-4 και μετά ήρθε η διακοπή.