Στοιχεία που φαίνεται να συσχετίζουν τον πρόεδρο του κόμματος Σπαρτιάτες με τον Ηλία Κασιδιάρη, προβλήθηκαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1.

Το ακροδεξιό κόμμα «Σπαρτιάτες» θα βρίσκεται στη Βουλή μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Μάλιστα ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης, στήριξε το κόμμα αυτό μέσα από τη φυλακή όπου βρίσκεται και με ανάρτησή του πανηγύρισε την είσοδο των «Σπαρτιατών» στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλειος Στίγκας, είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ότι δεν γνώριζε προσωπικά τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό», στην επίσημη σελίδα του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες», του οποίου την κάθοδο στις εκλογές «μπλόκαρε» ο Άρειος Πάγος, ο Βασίλειος Στίγκας ήταν επίσημα μέλος του από το 2022 έως και πολύ πρόσφατα.

«Ο κύριος Στίγκας σε συνέντευξή του στις 12 Ιουνίου ξεκαθαρίζει ότι δεν γνωρίζει τον κύριο Κασιδιάρη, ότι δεν τον έχει συναντήσει ποτέ. Και μάλιστα λέει ότι έμαθε γι’ αυτή την αυθόρμητη κίνηση του κυρίου Κασιδιάρη να δώσει εντολή στους ψηφοφόρους των “Ελλήνων” να ψηφίσουν “Σπαρτιάτες”, το έμαθε ο ίδιος από την τηλεόραση στις 8 Ιουνίου που δόθηκε το δεύτερο άκυρο στον Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο και τότε η δικηγόρος του είπε πως θα προσχωρήσουν οι ψηφοφόροι των “Ελλήνων” στους “Σπαρτιάτες”», ανέφερε μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, η ιστοσελίδα των «Ελλήνων» που φέρεται ότι μέλη τους ήταν τόσο ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» όσο και άλλα πρόσωπα που μπήκαν στην Βουλή μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, έχει «πέσει» και δεν μπορεί κανείς να δει τα στελέχη.

«Τι γίνεται όμως και τι αποκαλύπτουμε εμείς; Υπάρχει στοιχείο στην επίσημη σελίδα των “Ελλήνων”, του κόμματος αυτού, όπου φαίνεται ο κύριος Βασίλης Στίγκας να είναι στέλεχος των “Ελλήνων” από το καλοκαίρι του 2022», συμπλήρωσε η δημοσιογράφος και στην συνέχεια προβλήθηκε το απόσπασμα με το βιογραφικό του στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

«Το ενδιαφέρον είναι πως αν πάει κανείς σήμερα στο επίσημο σάιτ των “Ελλήνων” για να δει τα στελέχη, η σελίδα είναι κατεβασμένη. Αφαιρέθηκε προφανώς για να μην υπάρχει κανένα ίχνος. Μιλώντας με έναν άνθρωπο ο οποίος χρόνια τώρα βρίσκεται στην κοινότητα των εθνικοπατριωτικών κομμάτων, μου έλεγε πως όταν δόθηκε η συνέντευξη στις 12 Ιουνίου σ’ αυτό το ιντερνετικό κανάλι, την ίδια ημέρα, μέλη αυτών των κομμάτων, αυτής της κοινότητας μπήκαν μέσα και είδαν το συγκεκριμένο βιογραφικό, το έκαναν screenshot και το έστειλαν στον άνθρωπο αυτόν και αυτός αργότερα σε μένα. Άρα την ώρα που έδινε την συνέντευξη και έλεγε ότι δεν γνωρίζει τον Κασιδιάρη, υπήρχε το βιογραφικό του στο κόμμα των “Ελλήνων”. Και μάλιστα σύμφωνα με πηγές από την συγκεκριμένη κοινότητα, δεν ήταν μόνο οι “Σπαρτιάτες” ο δούρειος ίππος. Υπήρχε κι άλλο κόμμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Δεν μπορώ να το πω, ξέρω ποιο είναι. Ξέρουν και οι άνθρωποι της κοινότητας και μάλιστα αυτό το κόμμα πέρασε το Α1 πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου και ποια ήταν η σκέψη, λένε οι πηγές μου. Αν δεν περνούσαν οι “Σπαρτιάτες”, γιατί μην ξεχνάτε οι περισσότεροι από τους μισούς υποψήφιους βουλευτές ήταν “Έλληνες”, αναρωτιόμασταν γιατί οι δικαστές του Αρείου Πάγου δεν το είδαν αυτό; Άρα η σκέψη του Κασιδιάρη ήταν να υπάρχει back up αυτό το δεύτερο κόμμα, για να έκανε αυτό την δουλειά την συγκεκριμένη», κατέληξε η δημοσιογράφος.