Ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ δίνει και μία άλλη διάσταση επί των ποινών της ΔΕΑΒ που… μπέρδεψαν αρκετά τις ομάδες την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Το άρθρο 15 του νέου Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ είναι που κάνει λόγο για τις ποινές σε βάρος των ομάδων για επεισόδια κατά τους αγώνες στέκεται και στο σκέλος της ΔΕΑΒ. Εάν προκύψει για μία ομάδα ποινή και από τα αρμόδια ποδοσφαιρικά Όργανα και από τη ΔΕΑΒ οι δύο ποινές δεν εκτίονται σωρευτικά, αλλά -κατ’ ανάγκη – όπως σημειώνεται σχετικά εκτίεται η βαρύτερη εξ αυτών. Για τις ποινές της συγκεκριμένης επιτροπής ο Π.Κ. της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

Οι πειθαρχικές δίκες που αφορούν παραβάσεις του παρόντος άρθρου διεξάγονται κανονικά από τις Πειθαρχικές Επιτροπές της ΕΠΟ, ασχέτως αν για τον ίδιον αγώνα έχει επιληφθεί η προβλεπόμενη στον αθλητικό Νόμο και υπαγόμενη στο κράτος (Υπ. Πολιτισμού) Επιτροπή Διαρκούς Αντιμετώπισης της Βίας (Δ.Ε.Α.Β.).

β) Σε περίπτωση που για τον ίδιο αγώνα επιβληθεί ποινή διεξαγωγής χωρίς θεατές (είτε σε όλο το γήπεδο είτε σε μεμονωμένες εξέδρες) τόσο από τις πειθαρχικές Επιτροπές της ΕΠΟ όσο και από την Δ.Ε.Α.Β., οι δύο ποινές δεν εκτίονται σωρευτικά, αλλά -κατ’ ανάγκη- εκτίεται η βαρύτερη εξ αυτών.