ΑΝΕΣΤΗΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ
07.10.2023 | 11:43

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Τσέλσι στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Premier League.

Συνολικά έξι παιχνίδια περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα της Premier League. Στο Turf Moor η Μπέρνλι υποδέχεται την Τσέλσι σε μία αναμέτρηση όπου οι Λονδρέζοι είναι φαβορί σε τιμές οριακά πάνω από το 1.80 (17:00 Novasports 2HD, Live από το SPORT24).

Μετά από τρία σερί παιχνίδια χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα, η Τσέλσι κατάφερε να κερδίσει διαδοχικά την Μπράιτον για το Λιγκ Καπ και τη Φούλαμ για την Premier League. Έσκασαν έτσι τα πρώτα δειλά χαμόγελα στους “μπλε”.

Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι η ομάδα του Ποκετίνο αρχίζει σταδιακά να βρίσκει μία αμυντική ισορροπία και στα πέντε προηγούμενα ματς για το πρωτάθλημα κράτησε τρεις φορές το μηδέν, ενώ προηγουμένως μετρούσε 11 σερί χωρίς κανένα clean sheet.

Σε αυτό το κομμάτι έχει βοηθήσει πολύ η τριάδα των χαφ, Έντσο Φερνάντες, Καϊσέδο και Γκάλαχερ. Πάνω τους ο Ποκετίνο φαίνεται πως βρίσκει επιτέλους μία σταθερά για να χτίσει.

Στον αντίποδα, η Μπέρνλι κέρδισε την Τρίτη τη Λούτον στο εξ αναβολής ντέρμπι των νεοφώτιστων και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη φέτος. Εντός έδρας βέβαια μετράει τέσσερις διαδοχικές ήττες από Σίτι, Βίλα, Τότεναμ και Γιουνάιτεντ.

Επίσης, οι Clarets έχουν πολύ άσχημη παράδοση κόντρα στην Τσέλσι, αφού σε σύνολο 16 αγώνων σε επίπεδο Premier League, την έχουν κερδίσει μόνο μία φορά (1-4-11).

Τα δεδομένα λοιπόν, είναι υπέρ της Τσέλσι, ωστόσο οι Λονδρέζοι δεν έχουν φτάσει ακόμη στο απαιτούμενο σημείο αξιοπιστίας για να τους ποντάρουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Κάνουν βήματα προόδου στο αμυντικό κομμάτι, αλλά επιθετικά δεν έχουν ακόμη λυθεί. Πέντε σερί under 2,5 μετράει η Τσέλσι, σε τιμές άνω του 2.00 να τα κάνει έξι.

Προγνωστικά Στοιχήματος: Η ελπίδα της Γιουνάιτεντ
Την ίδια ώρα, στο Old Trafford η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Μπρέντφορντ, ευρισκόμενη με την πλάτη στον τοίχο (17:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24). Οι “κόκκινοι διάβολοι” για πρώτη φορά μετά από 37 χρόνια ξεκινούν τη σεζόν με έξι ήττες στα πρώτα δέκα επίσημα παιχνίδια τους.

Μετά το 0-1 από την Κρίσταλ Πάλας για την Premier League, ήρθε και το σοκ στο Champions League, όπου έχασε εντός έδρας με 3-2 από τη Γαλατασαράι, πληρώνοντας ξανά την αμυντική της ανεπάρκεια. Παρότι προηγήθηκε δύο φορές, υπέπεσε σε παιδαριώδη λάθη για ακόμη ένα παιχνίδι και παίζοντας με δέκα από το 77′ επέτρεψε στην πρωταθλήτρια Τουρκίας να φτάσει σε μία ιστορική νίκη μέσα στο Θέατρο των Ονείρων, παρά το γεγονός ότι ο Ικάρντι έχασε και πέναλτι.

Αν σήμερα η Γιουνάιτεντ χάσει και από την Μπρέντφορντ θα συμπληρώσει τρεις σερί ήττες εντός έδρας σε επίπεδο πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1977! Οι Λονδρέζοι πάντως τρέχουν σερί πέντε αγωνιστικών χωρίς νίκη (0-3-2) και προς το παρόν δεν δείχνουν να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, όπου διεκδίκησαν μέχρι και ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Σε κάθε περίπτωση, όλη η πίεση είναι στην πλευρά της έδρας και φυσικά προς τον Έρικ Τεν Χαγ. Για τη Γιουνάιτεντ είναι υποχρεωτικό να πάρει το ματς με την Μπρέντφορντ για να πάει με μία σχετική ηρεμία στη διακοπή των εθνικών. Σε αντίθετη περίπτωση το κλαμπ θα πρέπει να διαχειριστεί ένα πολύ βαρύ κλίμα τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Στην παρούσα φάση πάντως, η Γιουνάιτεντ δείχνει πολύ ευάλωτη αμυντικά, ο Ονάνα δεν προσφέρει καμία ασφάλεια στον άσο, ενώ επιθετικά έχει το χειρότερο shot conversion στο πρωτάθλημα μετά τις Μπόρνμουθ και Έβερτον. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο σε ένα από τα πρώτα επτά ματς της Premier League σημείωσε πάνω από ένα γκολ.

Πρακτικά, η Γιουνάιτεντ δεν παρουσιάζει τίποτα το οργανωμένο μέχρι στιγμής και θα προσπαθήσει να επιβληθεί με την ατομική της ποιότητα και ποντάροντας σε παίκτες όπως ο Μπρούνο Φερνάντες, ο Ράσφορντ και ο Χόιλουντ. Η εμφάνιση του Δανού φορ, που σημείωσε δύο γκολ με τη Γαλατά, ήταν το μόνο ελπιδοφόρο σημάδι για τους “κόκκινους διαβόλους” από το ευρωπαϊκό τους παιχνίδι. O 20χρονος άσος είναι θέμα χρόνου πλέον να ανοίξει λογαριασμό και στην Premier League. Στο 2.50 να το κάνει σήμερα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μπέρνλι – Τσέλσι: Under 2,5 (απόδοση 2.05), 17:00
Μάντσεστερ Γ. – Μπρέντφορντ: Χόιλουντ Anytime (απόδοση 2.50), 17:00