Σαν σήμερα το 1913 ο Ελληνικός Στρατός, με επικεφαλής τον Αρχιστράτηγο Διάδοχο Κωνσταντίνο, εισέρχεται απελευθερωτής στην πόλη των Ιωαννίνων.

Σαν σήμερα το 1913 έπειτα από διαπραγματεύσεις αντιπροσώπων του Εσάτ Πασά και του Ελληνικού Στρατηγείου Ηπείρου, υπογράφεται συμφωνία, με την οποία παραδίδονται άνευ όρων στον Ελληνικό Στρατό 1.000 τούρκοι αξιωματικοί, 32.000 άνδρες και 108 πυροβόλα.

Έτσι, ο Ελληνικός Στρατός, με επικεφαλής τον Αρχιστράτηγο Διάδοχο Κωνσταντίνο, εισέρχεται απελευθερωτής στην πόλη των Ιωαννίνων.

Σε σημαντικά γεγονότα της 21ης Φεβρουαρίου είχαμε:

1848: Οι Μαρξ και Ένγκελς δημοσιεύουν το Κομουνιστικό Μανιφέστο, τη Βίβλο του Κομουνισμού.

1878: Εκδίδεται στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ ο πρώτος τηλεφωνικός κατάλογος.

1885: Εγκαινιάζεται το πρόσφατα ολοκληρωμένο Μνημείο του Ουάσινγκτον.

1913: Έπειτα από διαπραγματεύσεις αντιπροσώπων του Εσάτ Πασά και του Ελληνικού Στρατηγείου Ηπείρου, υπογράφεται συμφωνία, με την οποία παραδίδονται άνευ όρων στον Ελληνικό Στρατό 1.000 τούρκοι αξιωματικοί, 32.000 άνδρες και 108 πυροβόλα. Έτσι, ο Ελληνικός Στρατός, με επικεφαλής τον Αρχιστράτηγο Διάδοχο Κωνσταντίνο, εισέρχεται απελευθερωτής στην πόλη των Ιωαννίνων.

1915: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος παραιτείται από πρωθυπουργός, κατόπιν διαφωνίας του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σηματοδοτώντας την αρχή του εθνικού διχασμού.

1924: Η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει τα Σοβιέτ της Ρωσίας, με την πεποίθηση να διευκολυνθεί η υπογραφή ελληνορωσικής σύμβασης εμπορικών ανταλλαγών.

1964: Σε τετράωρη εγχείρηση στο στομάχι υποβάλλεται ο βασιλιάς Παύλος στα ανάκτορα του Τατοΐου παρουσία Βρετανού ραδιολόγου. Ο διάδοχος Κωνσταντίνος ορίζεται αντιβασιλιάς.

1965: Δολοφονείται στη Νέα Υόρκη ο Μάλκολμ Χ.

1973: Ισραηλινά μαχητικά καταρρίπτουν ένα πολιτικό αεροπλάνο των Λιβυκών αερογραμμών πάνω από το Σινά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 108 από τους 113 επιβαίνοντες.

1975: Σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ: ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Μίτσελ, και δύο πρώην σύμβουλοι του Λευκού Οίκου καταδικάζονται σε φυλάκιση.