Περιχαρής για την επιστροφή του στις pole position ήταν ο νεαρός Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG, έπειτα από την σκληρή μάχη με τον Μαξ Φερστάπεν.

Για πρώτη φορά μετά την Ουγγαρία του 2022 ο Τζορτζ Ράσελ θα εκκινήσει αγώνα της Formula 1 από την pole position. O Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG ήταν ο πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Καναδά και πήρε μια τρομερή pole position με έναν σπουδαίο χρόνο.

Μάλιστα, γράφτηκε ιστορία, καθώς μετά από 27 χρόνια είχαμε επανάληψη των όσων έγιναν στη μάχη της pole στη Χερέθ το 1997. Ο Ράσελ έγραψε πρώτος την ταχύτερη επίδοση (1:12.000) και έτσι οδήγησε τον Μαξ Φερστάπεν στη δεύτερη φετινή του ήττα σε κατατακτήριες δοκιμές.

«Είναι φοβερό. Νιώθω καταπληκτικά, έχουμε κάνει τόση δουλειά πίσω στο εργοστάσιο και ελπίζαμε το Μονακό να ήταν η αρχή της σεζόν μας. Πιστεύω πως είναι. Μου έλλειψε αυτό το συναίσθημα», είπε ο Βρετανός μετά το Q3.

The intro pose returnssssssss 😁💙 pic.twitter.com/PUrEwX9B7o

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) June 8, 2024Όταν ρωτήθηκε το πού οφείλεται η τόσο μεγάλη αλλαγή στην απόδοση της Mercedes και αν μπορεί να κερδίσει τον αγώνα, ο Βρετανός απάντησε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τον αγώνα. Κάναμε το πρώτο βήμα και τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στη νίκη. Γιατί όχι να κρατήσω πίσω μου τον Μαξ. Φυσικά και θα τον κρατήσω πίσω μου. Το μονοθέσιο είναι φοβερό. Είχαμε κάποιες αναβαθμίσεις στο Μονακό που μας έβαλαν στη μάχη και στον αγώνα πάμε για τη νίκη».

Το Grand Prix Καναδά είναι προγραμματισμένο για τις 21:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 20:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion, με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη να αναλύουν όλα όσα έγιναν στο Grand Prix Μονακό της Formula 1 και όχι μόνο.

Φωτογραφίες: F1/X