Ποιος είναι ο ορθός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί της Formula 1 για να φτάσουν στη νίκη στη μάχη της Μαρίνα Μπέι; Ακολουθούν οι απαντήσεις…

Ο 15ος αγώνας της Formula 1 για το 2023 είναι προ των πυλών, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για το πρώτο Grand Prix επί ασιατικού εδάφους. Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών μας έδωσαν πρώτη εικόνα για το τι θα δούμε στον αγώνα και οι 62 γύροι που ακολουθούν αναμένονται με μεγάλη αγωνία. Η χάραξη της Μαρίνα Μπέι δεν προσφέρει ευκαιρίες για προσπέρασμα, όμως οι αλλαγές που έγιναν θα έχουν ως αποτέλεσμα να δούμε ποικιλομορφία στις στρατηγικές.

Ο Κάρλος Σάινθ εκκινεί από την πρώτη θέση έπειτα από μία εντυπωσιακή pole position στις κατατακτήριες δοκιμές και δίπλα του θα βρίσκεται ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG. Οι Σαρλ Λεκλέρ, Λάντο Νόρις και Λιούις Χάμιλτον θέλουν επίσης να μπουν στο παιχνίδι της νίκης, ενώ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι μπορεί να κάνει ο Μαξ Φερστάπεν από την 11η θέση. Ο Ολλανδός βέβαια πιστεύει πως η υπόθεση νίκη είναι αδύνατη.

— Formula 1 (@F1) September 16, 2023Από πλευράς ελαστικών, η Mercedes έχει πλεονέκτημα, καθώς έχει στη διάθεσή της δύο φρέσκα σετ της μεσαίας γόμας τόσο για τον Τζορτζ Ράσελ, όσο και για τον Λιούις Χάμιλτον. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν από ένα. Άπαντες έχουν από ένα φρέσκο σετ σκληρής γόμας ελαστικών, ενώ από τις κορυφαίες ομάδες, μόνο η Red Bull Racing έχει ένα σετ φρέσκιας μαλακής γόμας.

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική το ένα pit-stop. H καλύτερη λύση είναι η εκκίνηση με τη μεσαία γόμα ελαστικών, με την αλλαγή να γίνεται μεταξύ των γύρων 20 και 30. Η αλλαγή που προτείνει είναι στη σκληρή γόμα ελαστικών. Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι επίσης του ενός pit-stop, ωστόσο όποιος την επιλέξει θα εκκινήσει με τη μαλακή γόμα ελαστικών. Η μοναδική αλλαγή θα γίνει μεταξύ των γύρων 15 και 25 για τη σκληρή γόμα ελαστικών. Η τρίτη και πιο αργή στρατηγική είναι δύο pit-stop.

Η εκκίνηση του Grand Prix Σιγκαπούρης είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 14:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες: McLaren